Roulade kan godt være lidt drilsk at lave, fordi hvis ”bunden” af sukkerbrødsdej ikke bliver bagt præcis som, den skal, så bliver den ikke til at rulle. Og en roulade er netop en kage, der rulles uden om fyld for derefter at blive skåret i tykke skiver.
En roulade er ikke bare en roulade. Roulade er nærmest en gruppe inden for kageområdet, ligesom bradepandekager eller formkager, som jo også dækker over mange forskellige slags kager.
Opskrift på roulademed hindbærmarmelade
Roulade opskrift
Ingredienser
- 4 store L æg
- 120 g sukker
- 60 g hvedemel
- 60 g kartoffelmel
- ½ tsk. bagepulver
- 400 g god hindbærmarmelade
- Lidt sukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° C (konventionel ovn).
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende med elpisker – det tager ca. 10 minutters tid, og det er vigtigt. Jo mere luft du får pisket ind i dine æg, jo mere luftig bliver din sukkerbrødsdej, og jo større chance er der for, at den lykkes.
- Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, sigt det ned i æggemassen, og vend det forsigtigt rundt i æggemassen, til det er jævnt og ensartet – ikke piske, så slår du luften ud af æggene.
- Fordel dejen stille og roligt på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ca. 8 minutter, til den er gylden og har faste kanter. Midt på skal den være fjedrende, når du trykker på den.
- Drys et nyt stykke bagepapir med lidt sukker, og vend rouladebunden ud på det.
- Lad bunden køle en anelse af, og træk derefter papiret af – altså det bagepapir, den er blevet bagt på.
- Smør hindbærmarmeladen ud på rouladen, og rul den forsigtigt sammen ved hjælp af bagepapiret, mens den stadig er lun.
Når rouladen er afkølet, kan den skæres i skiver og serveres – evt. med flødeskum.
Hvorfor skal der kartoffelmel i rouladen?
Det er ikke alle, der kommer kartoffelmel i dejen, men jeg gør, fordi jeg synes, det giver en ekstra let og luftig bund.
Kan man bage en roulade dagen før?
Hvis du gerne vil være i god tid, kan en roulade sagtens holde sig frisk en dags tid – måske også to afhængigt af fyldet. Men faktisk kan du også fryse en fyldt roulade ned. Skær den evt. i skiver, mens den stadig er lidt frossen, men lad skiverne tø helt, inden du serverer.
Hvordan bager man en rouladebund?
En rouladebund er – som tidligere nævnt – en sukkerbrødsdej. Det er den samme slags dej, som lagkagebunde laves af, og den er altså lidt ”skør”.
Bliver bunden bagt for længe, sprækker den, når du ruller den, bliver den bagt for lidt falder den sammen, når den er kølet af og bliver en meget flad fornemmelse.
Bunden skal som nævnt under pkt. 4 være gylden og kun have faste kanter, men være fjedrende, når du trykker let på den på midten. 5, 8, 10 minutter skal den have alt efter ovn.
8 Responses
TUSIND TAK. BEDSTE OPSKRIFT PÅ ROULADE EVER!
Hej Anders
Det var så lidt – Jeg er glad for at du kunne lide opskriften 🙂
Mvh
Laust – HurtigMums
Hej
Kan jeg bage min”bund” dagen før – men samle rouladen på dagen?
Hilsen Mette
Hej Mette
Det vil jeg ikke anbefale. Rouladebunden er nemlig ikke lige så smidig, når den er helt afkølet, som når den stadig er lun. Derfor kan du risikere, at den knækker, hvis du først ruller den dagen efter. Jeg ville nok lave hele rouladen dagen før og lægge den på køl, hvis det er pga. tidspres.
De bedste hilsner
Beate
Hej.
Opskriften er super, men ville man kunne lave den i en kakao-version tror du?
Hvordan ville du ‘indsætte’ kakao i opskriften?
Hilsen
Anna Maria
Hej Anna Maria
Ja, det tror jeg da sagtens kan lade sig gøre. Jeg ville udskifte et par skefulde (ca. 20 g) af hvedemelet med kakaopulver og sigte det i sammen med mel, kartoffelmel og bagepulver i pkt. 3.
De bedste hilsner
Beate, HurtigMums
Hej
Hvor stor er din Bageplade til denne portion ?
Hilsen
Lene
Hej Lene
Lidt større end rouladedejen smøres ud. Jeg vil skyde på, at dejens størrelse er ca. 40 x 30 cm og ca. ½-1 cm i tykkelsen.