Flødekarameller

Flødekarameller er en nem (og herlig) måde at stoppe sukkertrangen på, hvis slikskuffen er tom. Dog må du vente, til de er blevet stive og seje. Det kræver selvfølgelig også nogle ingredienser, men udover piskefløde, så er det nogle, du altid kan have på lager, da de kan holde sig evigt.

Der er flere måder at lave flødekarameller på. Der er den ”gammelkendte” i en gryde på komfuret. Den tager tid, men du får dejligt ”seje” karameller. Eller du kan lave dem i mikroovnen – det går super hurtigt, men karamellerne kan godt blive lidt bløde, hvis du ikke får givet massen længe nok i ovnen.

Annonce

Du kan også lave karameller af kondenseret mælk. Kan du ikke få fat i kondenseret mælk, kan du selv lave det. (det er er et link til hvordan man gør).

Flødekarameller

Flødekarameller – opskrift

Vi går selvfølgelig efter den hurtige metode i mikroovnen – i hvert fald til at starte med, du skal nok få den anden også. Men først den hurtige, det skal jo være hurtigmums.

Ingredienser til 20-30 flødekarameller

  • ½ dl lyst rørsukker
  • 1 tsk. lakridsrodspulver
  • 1 dl piskefløde
  • ½ dl mørk sirup
  • 2 spsk. glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål egnet til mikroovn. Den skal være så stor som muligt, da karamelmassen koger meget op, og du vil ikke have karamelmasse ud i din ovn, det er helt sikkert.
  2. Sæt skålen i mikroovnen ved 700 watt i 5 minutter.
  3. Rør rundt i massen, og sæt skålen tilbage i ovnen i 2 minutter.
  4. Massen skal nu være så sej og tyk, at den slipper bunden. Du kan evt. sætte en lille prøvekaramel på et spækbræt. Når den er kølet lidt af, vil du kunne mærke om den bliver ved med at være blød – for blød – i konsistensen. I så fald skal massen have en anelse mere varme.
  5. Hæld karamelmassen i en varmefast form beklædt med bagepapir. Den skal måle ca. 13,5 x 13,5 cm.
  6. Lad massen køle helt af ved stuetemperatur, før du skærer den ud i karameller.

Karameller på den gammeldags facon

Du skal selvfølgelig bruge de samme ingredienser som ovenfor.

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en gryde, og kog ved god varme, til du har en tyk, sej og mørk gylden masse. Det tager ca. 15-20 minutter. Rør jævnligt. Tjek med et sukkertermometer, massen skal være minimum 135° C.
  2. Hæld massen i en form beklædt med bagepapir, nøjagtig som før, og vent til massen er kølet helt af, før du skærer den ud.

Pak evt. karamellerne ind i cellofan, og opbevar dem i en dåse eller et glas med tætsluttende låg. Hvis ikke du pakker dem ind, er det vigtigt at huske at drysse dem med flormelis, ellers klistrer de sammen.

Karameller af kondenseret mælk

Som nævnt kan du også lave karameller af kondenseret mælk.

Det skal du bruge til 50 karameller

  • 150 g sukker
  • 1 tsk. lakridsrodspulver
  • 1 dåse kondenseret mælk – 400 g
  • 100 g smør
  • 4 spsk. mørk sirup

Du laver karamellerne i gryden, som før beskrevet – jeg har ikke prøvet i mikroovn. Dog skal du ikke vente med at skære dem. Lad dem køle af 10-15 minutter ad gangen – prøv dig frem. Massen må nemlig ikke stivne for meget, så er den ikke til at skære ud.

Formen skal måle ca. 17,5 x 17,5 cm til denne portion.

Karameller med havsalt

Hvis lakridspulver ikke lige er dig, så brug i stedet ½-1 tsk havsalt – det giver en helt anden smag. Mange elsker saltycaramel.

Forberedelsestid: 3 minutter

Tilberedningstid: 4 timer og 7 minutter

 

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Flødekarameller
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here