Svamperisotto er en cremet sag, som bare glider forbi smagsløgene og lægger sig godt i maven. Jeg har nævnt det før – risottoris er de bedste ris, der findes. Løse ris kommer ikke i nærheden af den samme velsmag. Risottorisene skal lige have en lille, bitte smule bid – ikke for meget, ikke for lidt – sådan lige tilpas, som de får i opskriften herunder.

.

Denne svamperisotto er vegetarisk, men hvis du føler for det, kan du sagtens erstatte nogle af svampene med kyllingekød, hvis der skulle være gæster eller familiemedlemmer, der mener, at der skal kød på bordet hver dag.

Svamperisotto – opskrift

I retten på billedet er der kun champignoner i, men kan jeg få fat i en bakke svampemix, bruger jeg gerne det spædet op med flere champignoner. Det udelukkende på grund af prisen, fordi champignoner nu engang er billigst.

Antal personer:
4

Tid i alt:
40M

Sværhedsgrad:

Middel

Ingredienser til svamperisotto

 

  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g smør
  • 3 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l varm hønsebouillon
  • 200 g friske, grønne asparges
  • 500 g svampe
  • 150 g blåskimmelost
  • 2 dl hakket persille
  • Salt og peber

Sådan laver du svamperisotto 

  1. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele fint.
  2. Kom halvdelen af smørret i en sauterpande, og lad det blive gyldent, og svits løg og hvidløg heri, til løgene bliver klare.
  3. Tilsæt risene, og lad dem svitse, til de bliver gennemsigtige.
  4. Tilsæt hvidvin og ca. 1/3 af bouillonen, og lad det simre uden låg.
  5. Rør jævnligt, og tilsæt resten af bouillonen lidt ad gangen, når forrige portion er blevet absorberet af risene.
  6. Fortsæt til risene har en lille smule bid – det tager ca. 20-25 minutter.
  7. Skyl imens aspargesene, knæk den nederste træede del af, skær aspargesene i ca. 3 cm lange stykker, og kog dem i let saltet vand i 2-3 minutter.
  8. Hæld vandet fra, hæld koldt vand over, og lad aspargesene dryppe af i et dørslag.
  9. Rens svampene, og skær evt. store svampe i mindre stykker, og rist dem ved høj varme på en pande i resten af smørret.
  10. Skær blåskimmelosten i mindre stykker, kom dem i risottoen, og lad dem smelte under omrøring.
  11. Vend aspargesene i risottoen.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Servér risottoen med det samme med de ristede svampe, et drys friskhakket persille og et stykke godt brød

Skal ris skylles?

Der har været virkelig meget snakken frem og tilbage om, hvorvidt ris skal skylles før tilberedning eller ej.

Det har bl.a. været fremme, at ris skulle skylles i op til 5 hold vand eller endnu bedre sættes i blød natten over. Ja, der er sågar nogle, der har ment, at de skulle lægges i vand og gnubbes og gnides mellem hænderne inden tilberedning.

Årsagerne er lige så mange som forslagene til ”rengøringen”.

Det er for at skylle støv, skaller, agner og småsten fra risene, er en af forklaringerne. En anden er, at det er for at få fjernet så meget stivelse fra risene som muligt. Og den sidste – og mest skræmmende – er for at reducere det naturligt forekommende indhold af det kræftfremkaldende stof arsen mest muligt.

Hvorvidt der er noget om snakken, ved jeg ikke. Jeg skyller ikke risottoris. Våde ris kan ikke svitses! Men det er på eget ansvar.

Inpiration

Risotto er en ret der sagtens kan stå alene. Men hvis du vil spæde din risotto op med noget, kan du evt. tilføje en lækker salat. Vi kan varmt anbefalde vores opskrifter på 7 skønne salater 

Ellers kan du nemt tilføje et lækkert stykke rugbrød eller, hvis du er i bagehumør lave noget surdejsbrød til.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email

x