Æggekage i ovn

æggekage i ovn

Traditionel æggekage i ovn

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Som nævnt kan jeg finde på at komme lidt af hint og dette i min æggekage, men den du får opskriften på her, er min traditionelle version.

Ingredienser

  • 5 spsk. mel
  • 1 bdt. purløg
  • 5 dl mælk
  • 5-6 æg afhængig af størrelse
  • 2 tomater
  • 1 pakke sliced bacon
  • Lidt fedtstof – olie eller margarine er fint nok
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skyl purløgen, og klip den ned i melet, og ryst det lidt rundt.
  • Tilsæt mælk under piskning.
  • Tilsæt æg et ad gangen, og pisk grundigt.
  • Tilsæt salt og peber.
  • Skyl tomaterne, og skær dem i skiver, fjern blomsten
  • Hæld æggemassen i et smurt, ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 220° C – ovnen behøver ikke være varmet op inden.
  • Skub lidt rundt i massen med en palet med jævne mellemrum, så det tynde kommer ned på bunden, og det tykke kommer op mod toppen.
  • Læg tomatskiverne i æggekagen, inden æggekagen stivner helt.
  • Lad æggekagen bage i ca. 20-25 minutter.
  • Læg baconen på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen 6-7 minutter, før æggekagen er færdig, så er bacon og æggekage færdig samtidig.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Vores opskrift på traditionel æggekage i ovn

Æggekage i ovn – Når jeg laver æggekage i ovn bruger jeg en grundopskrift på æggekage, og så kommer jeg ellers i, hvad jeg føler for, eller hvad jeg har af rester – det kan være løg, porrer, blomkål, kogte rodfrugter – alt sammen i mindre stykker, naturligvis – eller revet ost. Så sådan en æggekage kan være en god resteret. Jeg har heller ingen speciel metode, jeg laver æggekage på.

Nogle gange steger jeg den på panden og andre gange kommer jeg den i ovnen i panden eller som på billedet her i min tagine eller – hvis vi er mange – i bradepanden der passer til ovnen, så bliver der en ordentlig skudefuld. Fordelen ved at lave æggekagen i ovnen er, at den stort set passer sig selv, og så kan du jo lave noget andet imens. Og hvis du også steger din bacon i ovnen samtidig med æggekagen, så sparer du jo tilligemed lidt på ressourcerne.

Serveringsforslag:

Servér æggekagen i fadet. Pynt eventuelt med bacon, flere tomatskiver og mere klippet purløg.

Hertil smager det skønt med et stykke rugbrød – hvilket også får retten til at mætte bedre – og selvfølgelig resten af det sprøde bacon.

Et glas afkølet Murphy-Goode Winery fra Californien, som er en fadpræget, frugtig og blød hvidvin, er en dejlig forfriskende vin til æggekagen – husk, den skal ikke være iskold. Det er ikke nogen behagelig oplevelse at få en hvinende kold drik ind i munden lige efter en brændende varm mundfuld mad.

Tip: Hvis du steger din bacon på en stegepande, smager det skønt enten at pensle det ovnfaste fad med det overskydende fedt eller ganske enkelt tilsætte det i æggemassen – men det er selvsagt ikke den sundeste ting at gøre, men det smager som nævnt lækkert.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

  1. Hej, jeg vil prøve at lave din æggekage i ovn til et arrangement med 7 sultne mandfolk. Du skriver at du sommetider laver en “ordentlig skudefuld” i bradepanden tilhørende ovnen. Hvor mange tror du det er til?
    Mange hilsner Birgit

    1. Hej Birgit
      Omkring 10 personer. Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange gange du ganger ingredienserne op. Men ganger du op med 2,5, passer portionen godt i bradepanden – det gør den i hvert fald i min bradepande.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce