Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Traditionel æggekage i ovn
Som nævnt kan jeg finde på at komme lidt af hint og dette i min æggekage, men den du får opskriften på her, er min traditionelle version.
4.84
fra
6
stemmer
Samlet tid:
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
5
spsk.
mel
▢
1
bdt.
purløg
▢
5
dl
mælk
▢
5-6
æg afhængig af størrelse
▢
2
tomater
▢
1
pakke sliced bacon
▢
Lidt fedtstof – olie eller margarine er fint nok
▢
Salt og peber
Sådan gør du
Skyl purløgen, og klip den ned i melet, og ryst det lidt rundt.
Tilsæt mælk under piskning.
Tilsæt æg et ad gangen, og pisk grundigt.
Tilsæt salt og peber.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver, fjern blomsten
Hæld æggemassen i et smurt, ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 220° C – ovnen behøver ikke være varmet op inden.
Skub lidt rundt i massen med en palet med jævne mellemrum, så det tynde kommer ned på bunden, og det tykke kommer op mod toppen.
Læg tomatskiverne i æggekagen, inden æggekagen stivner helt.
Lad æggekagen bage i ca. 20-25 minutter.
Læg baconen på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i ovnen 6-7 minutter, før æggekagen er færdig, så er bacon og æggekage færdig samtidig.