Mascarpone is

Mascarpone is – For et stykke tid siden blev jeg spurgt, om jeg havde en god opskrift på mascarpone is. Det havde jeg ikke lige på stående fod. Men nu har jeg kigget i bøger, ledt i gemmerne og været i gang i køkkenet og fundet frem til én, som vi alle i familien synes om.

At lave mascarpone is er ikke sværere end at lave is af fløde og æg. Faktisk er det nemmere. Laver du mascarponen selv, skal du dog i gang noget før. I den opskrift du får her, forventer vi, at du har lavet mascarponen, eller at du køber den færdiglavet. Det sidste er naturligvis det nemmeste og hurtigste, men ikke nødvendigvis det mest tilfredsstillende.

mascarpone is

Mascarpone-is – opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 12 timer
Kalorier: 1201kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan komme en hvilken som helst frugt eller frugtsaft i din is. Da jeg skulle i gang med denne variant, var det meningen, at det skulle være en mango-is. Men da vi er flere i husstanden end mig, så sker det nogle gange, at jeg tror, jeg har noget, som jeg så ikke har alligevel. Som f.eks. en meget moden mango, som var tjenlig til at blive spist eller brugt i madlavningen. Som i NU. Men den var havnet i en mave. Pyt nu med det. Den gik da ikke til spilde. Men så skulle jeg jo finde på noget andet. Så kom jeg i tanke om, at jeg for kort tid siden bagte kærnemælkshorn og havde haft sveskegrød til overs, som jeg havde lagt i fryseren. Derfor blev denne is til mascarpone-is med sveske. Det skal du bruge til is til en 2-3 personer

Ingredienser

  • 125 g mascarpone
  • ½ dl mælk
  • ½ dl piskefløde – bruger du sødmælk kan du udelade fløde og bruge 1 dl sødmælk i stedet
  • 3 spsk. glukosesirup
  • 180 g sveskegrød
  • Skal af ½ økologisk citron – det kan udelades jeg er bare vild med den syrlige smag

Sådan gør du

  • Fremgangsmåde
  • Blend alle ingredienserne, til du har ensartet masse.
  • Kom massen i en bøtte, og sæt den vandret – helt lige – i fryseren.
  • Rør i isen/massen efter en lille times tid, og fortsæt med at røre hver halve time, til isen begynder at stivne.
  • Jeg rørte 5-6 gange i alt.

Nutrition

Kalorier: 1201kcal | Kulhydrat: 125g | Protein: 15g | Fedt: 76g | Mættet fedt: 47g | Kolesterol: 196mg | Natrium: 117mg | Kalium: 1430mg | Fiber: 13g | Sukker: 73g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 347mg | Jern: 2mg

Isen bliver ekstremt cremet og lækker.

Isen smager godt til f.eks. blødende chokoladekage, lune pandekager eller med en vaffel eller havregrynskage og en kyskage til.

Bruger du frugter med skal eller skræl, så fjern den, og brug kun det rene frugtkød.

Som nævnt kan du også komme saft i din is. Prøv f.eks. at komme ¼-½ dl friskpresset appelsinsaft i. Lime og citron er også godt, hvis du har en syrlig tand ligesom mig. Prøv også f.eks. at blend en lille håndfuld basilikum, et lille nip lakridspulver og saften fra en lime i.

Hvis isen bliver for meget ”sodavands”- eller sorbet-is, så kom mere fløde i.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 12 timer

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter