Mascarpone is – For et stykke tid siden blev jeg spurgt, om jeg havde en god opskrift på mascarpone is. Det havde jeg ikke lige på stående fod. Men nu har jeg kigget i bøger, ledt i gemmerne og været i gang i køkkenet og fundet frem til én, som vi alle i familien synes om.
At lave mascarpone is er ikke sværere end at lave is af fløde og æg. Faktisk er det nemmere. Laver du mascarponen selv, skal du dog i gang noget før. I den opskrift du får her, forventer vi, at du har lavet mascarponen, eller at du køber den færdiglavet. Det sidste er naturligvis det nemmeste og hurtigste, men ikke nødvendigvis det mest tilfredsstillende.
Mascarpone-is – opskrift
Ingredienser
- 125 g mascarpone
- ½ dl mælk
- ½ dl piskefløde – bruger du sødmælk kan du udelade fløde og bruge 1 dl sødmælk i stedet
- 3 spsk. glukosesirup
- 180 g sveskegrød
- Skal af ½ økologisk citron – det kan udelades jeg er bare vild med den syrlige smag
Sådan gør du
- Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne, til du har ensartet masse.
- Kom massen i en bøtte, og sæt den vandret – helt lige – i fryseren.
- Rør i isen/massen efter en lille times tid, og fortsæt med at røre hver halve time, til isen begynder at stivne.
- Jeg rørte 5-6 gange i alt.
Nutrition
Isen bliver ekstremt cremet og lækker.
Isen smager godt til f.eks. blødende chokoladekage, lune pandekager eller med en vaffel eller havregrynskage og en kyskage til.
Bruger du frugter med skal eller skræl, så fjern den, og brug kun det rene frugtkød.
Som nævnt kan du også komme saft i din is. Prøv f.eks. at komme ¼-½ dl friskpresset appelsinsaft i. Lime og citron er også godt, hvis du har en syrlig tand ligesom mig. Prøv også f.eks. at blend en lille håndfuld basilikum, et lille nip lakridspulver og saften fra en lime i.
Hvis isen bliver for meget ”sodavands”- eller sorbet-is, så kom mere fløde i.
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 12 timer