Tequila Sunrise opskrift

Tequila Sunrise opskrift

5 fra 1 stemme
Ret: Cocktails
Antal: 1
Kalorier: 18kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 4 cl Hvid tequila
  • 8 cl Appelsinjuice
  • 2 cl Rød grenadine
  • Limebåd

Sådan gør du

  • Fyld glasset halvt op med isterninger.
  • Hæld tequila og appelsinjuice i glasset og rør.
  • Hæld rød grenadine forsigtigt langs med glasset og lad den samle sig i bunden.
  • Pynt med limebåd og server.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 18kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 0.1g | Fedt: 0.02g | Natrium: 1mg | Kalium: 17mg | Fiber: 0.02g | Sukker: 2g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 1mg | Jern: 0.02mg

Tips til din Tequila Sunrise 

Drinken stammer fra Mexico og er populær verden over – perfekt til fest, som partystarter eller en frugtig sommerdrink. Drinken er nem at lave på kande eller i en bowle, hvis du skal holde en stor fest – og der er ingen brus i, så den bliver ikke flad. Pres gerne din egen appelsinjuice eller køb en af god kvalitet. En billig koncentratjuice dur bare ikke. 

Tequila Sunrise skal endelig ikke røres rundt eller blandes – den skal netop ligge i de flotte lag og ligne en mexicansk solopgang i orange og rødt. Ved at lade grenadinen glide langs glassets væg i stedet for at hælde i direkte over isterningerne, lægger grenadinen sig i bunden og giver den flotte graduerede farve. Du kan også pynte med cocktailbær eller en skive appelsin i stedet for limebåden.


Du kan selvfølgelig også lave en alkoholfri version af den smukke post. Undlad tequilaen, og du har en lækker juicedrik med grenadine og isterninger. 

Den oprindelige Tequila Sunrise 

Tequila Sunrise er en simplificeret og billigere version af den oprindelige Tequila Sunrise, som på mange måder er en temmelig anderledes cocktail end den senere version. Der har stadig de flotte lagdelte farver, men en helt anderledes smagsprofil.

Den originale Tequila Sunrise fra 1930’erne er en simpel cocktail med bobler fra danskvand og grenadine samt creme de cassis, som er en kraftig solbærlikør.  Drinken blev senere i 1970’erne simplificeret med den billigere og mere tilgængelige appelsinjuice i stedet for danskvand og creme de cassis. 

Creme de cassis-versionen stammer fra 1930’ernes ferieområde Agua Caliente i Mexico, hvor det amerikansk jetset og entertainere holdt ferie og skejede ud. De tog drinken med tilbage til USA, hvor versionen med appelsinjuice opstod i 70’erne formentlig på Trident Restaurant i Sausalito, Californien, hvor de to lokale bartendere Bobby Lazoff og Billy Rice stod bag en række populære tequila-drinks. Heriblandt nyfortolkningen af Tequila Sunrise, der hurtigt blev meget populær og bl.a. var Michael Jaggers foretrukne drink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce