Tequila Sunrise opskrift

Danmarks nok bedste opskrift på Tequila Sunrise – perfekt til sommerfester.

Tequila Sunrise opskrift

Ret: Cocktails
Antal: 1
Kalorier: 18kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 4 cl Hvid tequila
  • 8 cl Appelsinjuice
  • 2 cl Rød grenadine
  • Limebåd

Sådan gør du

  • Fyld glasset halvt op med isterninger.
  • Hæld tequila og appelsinjuice i glasset og rør.
  • Hæld rød grenadine forsigtigt langs med glasset og lad den samle sig i bunden.
  • Pynt med limebåd og server.

Nutrition

Kalorier: 18kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 0.1g | Fedt: 0.02g | Natrium: 1mg | Kalium: 17mg | Fiber: 0.02g | Sukker: 2g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 1mg | Jern: 0.02mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tips til din Tequila Sunrise 

Drinken stammer fra Mexico og er populær verden over – perfekt til fest, som partystarter eller en frugtig sommerdrink. Drinken er nem at lave på kande eller i en bowle, hvis du skal holde en stor fest – og der er ingen brus i, så den bliver ikke flad. Pres gerne din egen appelsinjuice eller køb en af god kvalitet. En billig koncentratjuice dur bare ikke. 

Tequila Sunrise skal endelig ikke røres rundt eller blandes – den skal netop ligge i de flotte lag og ligne en mexicansk solopgang i orange og rødt. Ved at lade grenadinen glide langs glassets væg i stedet for at hælde i direkte over isterningerne, lægger grenadinen sig i bunden og giver den flotte graduerede farve. Du kan også pynte med cocktailbær eller en skive appelsin i stedet for limebåden.


Du kan selvfølgelig også lave en alkoholfri version af den smukke post. Undlad tequilaen, og du har en lækker juicedrik med grenadine og isterninger. 

Den oprindelige Tequila Sunrise 

Tequila Sunrise er en simplificeret og billigere version af den oprindelige Tequila Sunrise, som på mange måder er en temmelig anderledes cocktail end den senere version. Der har stadig de flotte lagdelte farver, men en helt anderledes smagsprofil.

Den originale Tequila Sunrise fra 1930’erne er en simpel cocktail med bobler fra danskvand og grenadine samt creme de cassis, som er en kraftig solbærlikør.  Drinken blev senere i 1970’erne simplificeret med den billigere og mere tilgængelige appelsinjuice i stedet for danskvand og creme de cassis. 

Creme de cassis-versionen stammer fra 1930’ernes ferieområde Agua Caliente i Mexico, hvor det amerikansk jetset og entertainere holdt ferie og skejede ud. De tog drinken med tilbage til USA, hvor versionen med appelsinjuice opstod i 70’erne formentlig på Trident Restaurant i Sausalito, Californien, hvor de to lokale bartendere Bobby Lazoff og Billy Rice stod bag en række populære tequila-drinks. Heriblandt nyfortolkningen af Tequila Sunrise, der hurtigt blev meget populær og bl.a. var Michael Jaggers foretrukne drink.

Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]

2 reaktioner

  1. 5 stars
    Hej Laust, tak for alle dine gode anbefalinger i forhold til Paloma drinken! Jeg har nu prøvet at lave både Sangria og Margarita, og de har begge været store hits herhjemme.

    Nu har jeg kastet mig over den her opskrift på Tequila Sunrise. Jeg har læst, at det traditionelt serveres i et highball glas, men jeg undrer mig over, om det er strengt nødvendigt. Har typen af glas en indvirkning på smagen, eller er det mere en æstetisk ting? Og er der nogle andre aspekter ved denne drink, som jeg skal være særligt opmærksom på for at få den bedste oplevelse?

    1. Hej Louise,

      Det glæder mig at høre, at du har nydt at lave Sangria og Margarita!

      I forhold til dit spørgsmål om Tequila Sunrise, så er valget af glas mere en æstetisk ting end noget, der påvirker smagen. Tequila Sunrise serveres traditionelt i et highball glas fordi de forskellige lag af ingredienser – tequila, appelsinjuice, og granatæble sirup – skaber en smuk “solopgangseffekt”, som du bedst kan se i et højt, slankt glas.

      Hvis du ikke har et highball glas, kan du dog sagtens bruge et andet glas. Det vigtigste er at du nyder drinken!

      Når det kommer til Tequila Sunrise, er her et par ting, du bør være opmærksom på:

      Friskhed: Brug friskpresset appelsinjuice, hvis muligt. Det vil gøre en stor forskel i smagen.

      Kvalitet: Invester i en god kvalitet tequila. Det kan virkelig løfte din drink til et nyt niveau.

      Lagdeling: Når du tilføjer granatæble sirupen, skal du hælde den forsigtigt ned ad kanten af glasset for at skabe lagene. Det kræver lidt øvelse, men resultatet er det værd.

      Jeg håber, dette hjælper! Skål til dit næste cocktail-eventyr.

      Bedste hilsener
      Laust

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter