Kunne du forestille dig et mere romantisk navn end kyskager. De kaldes i øvrigt også bare ’kys’. En lille trutmund af knasende sødme. Og egentlig er det ”bare” marengs. Men skal det være romantisk, så lyder det bedre at tilbyde din udkårne et kys. Og så kan man jo heller aldrig helt vide, hvad man får – et ægte kys eller en marengs.
Kyskager er såre simple at lave. Lad bare børnene være med. Du kan lave dine kyskager helt simple, eller du kan lave dem forskelligfarvede, pynte dem og/eller smage dem til med forskellige smage.
Kyskager – opskrift
Ingredienser
- 3 æggehvider
- 200 g rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- Lidt blå frugtfarve
- Lidt rød frugtfarve
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 120° C konventionel varme.
- Pisk æggehviderne luftige.
- Tilsæt sukker og vaniljesukker lidt ad gangen under konstant piskning, når æggehviderne begynder at få lidt konsitens – brug en elpisker eller røremaskinen med piskeriset på.
- Del massen op i 3 portioner, når den er stiv og sej.
- Bland lidt blå frugtfarve i den ene portion, til den har den ønskede blå nuance.
- Bland lidt rød frugtfarve i den anden portion, til den har den ønskede røde nuance.
- Hæld de tre portioner i hver deres sprøjtepose med en lille til mellemstor stjernetylle, og sprøjt ud på bageplader beklædt med bagepapir. Sørg for, at de er nogenlunde ens i størrelsen, da de ellers ikke skal bage lige lang tid.
- Sæt kyskagerne i ovnen, og lad dem bage i ca. 1 time.
Noter
Nutrition
Kyskager med chokolade
Du kan pynte dine kyskager med chokolade efterfølgende. F.eks. ved at trække spiralformede striber af smeltet chokolade op ad dem. Brug en chokoladesprøjte eller et stykke pergamentpapir, du har foldet som en tragt.
Hvis det er halloween kan du endda lave små marengsspøgelser. Her skal du dog bruge en glat tyl, når du sprøjter marengsene ud på bagepladen. De skal ikke være for små, så bliver det noget fnidder. Sprøjt nogle høje, fine marengs ud.
Når du har sprøjtet marengsene ud på pladen, laver du små arme på dem ved at strejfe dem let med en finger.
Bag marengsene som før – måske en 5-10 minutter længere – og lad dem afkøle.
Smelt chokolade, og lav øjne på marengsspøgelserne ved hjælp af en chokoladesprøjte eller et stykke pergamentpapir.
Kyskager med lakrids
Er du fan af lakrids, så smag dine kyskager til med lakrids. Tilsæt en tsk. lakridspulver i stedet for vaniljesukkeret, og drys med 1 tsk. lakridspulver (tilsammen ikke på hver) på toppen af kyskagerne.
Er du mere til den syrlige side, så skulle du prøve en variant med ¼-½ dl frysetørret hindbær – igen i stedet for vaniljesukker/lakridspulver. De frysetørrede hindbær skal dog først tilsættes, efter æggehviderne er færdigpisket, nøjagtigt som med frugtfarven.
3 Responses
I får det til at lyde som om man skal hælde sukker i inden æggehviderne er pisket luftige når der bl.a. står tilsæt undervejs sukker.
Hej Seline
Tak for dit input. Jeg har ændret lidt i formuleringen. Så håber jeg alle misforståelser undgås.
De bedste hilsner
Beate, HurtigMums
Super lækker og nem opskrift at følge?Jeg har lavet den flere gange og vil til værd en tid vælge denne opskrift???