Dadler med bacon er en lidt sjov blanding, men bestemt velsmagende. Grunden til jeg synes, det er en sjov blanding, er fordi du blander noget virkelig sundt med noget virkelig usundt. Men da begge dele smager helt fantastisk, er det jo bare mums med mums på.
Blødt og sødt med salt og sprødt – det bliver ikke bedre. Eller jo det gør det faktisk. For dadler med bacon er også supernemt at lave – og hurtigt – og så kan du gøre dem klar dagen før, hvis du har inviteret til tapas. Så skal de bare lige i ovnen, inden de skal serveres.
-->
Dadler med bacon
Ingredienser
- Friske og bløde dadler
- Halvt så mange skiver bacon som du har dadler
Derudover skal du bruge så mange tandstikker af træ, som du har dadler.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225° C
- Udsten dadlerne.
- Skær eller klip baconskiverne over på midten.
- Rul en halv skive bacon om hver enkelt daddel, og stik en tandstik i for at holde baconen fast.
- Læg dadlerne i et ovnfastfad eller en bradepande beklædt med bagepapir.
- Sæt dem i den varme ovn i 10-12 minutter, til baconen er blevet sprød.
-->-->-->-->
Skal det være ekstra lækkert og se ekstra festligt ud, kan du give dem et drys hakket grønt, f.eks. persille eller basilikum. Du kan også hakke nogle hasselnøddekerner eller mandler – evt. ristede - og drysse dem over.
Dadler – tørrede og friske
En daddel er en frugt, der er ca. 3-8 cm lang. Den er lyse- eller mørkebrun og har et langt frø indeni. Den smager meget sødt og er supersund for dig.
Dadler stammer fra Mellemøsten, hvor de vokser på daddelpalmen. Tidligere kunne vi Danmark kun få tørrede dadler op til jul, men nu fås de hele året, og du kan også købe friske dadler i de fleste supermarkeder.
Dadlerne tørrer naturligt, mens de stadig hænger i klaser på daddelpalmen.
Friske dadler kan holde sig i køleskabet i en lille uges tid, mens tørrede dadler kan holde sig i helt op til 1 år, hvis de opbevares mørkt og tørt.
Hvad er dadler godt for?
Som nævnt er dadler supersundt for dig. De indeholder antioxidanter, som bl.a. kan forebygge åreforkalkning og dermed hjerteinfarkt.
Derudover indeholder de fibre og nikotinsyre, ja, det lyder måske ikke sundt, men forskning har vist, at det er et perfekt middel mod tarmproblemer.
Dadler er også en god og naturlig kilde til magnesium, som er godt for din lever, og A-vitamin, som er godt for dine øjne, hud og slimhinder.
Amerikanske forskere har også fundet ud af, at dadler kan mindske sæsonafhængige allergisymptomer, som f.eks. høfeber og pollenallergi.
Så der er rigtig mange gode grunde til at spise dadler – bare 2, 3 eller 4 styk om dagen kan gøre en forskel.