Æbletærte med marcipan – Har du selv æbler i haven, så er det oplagt at bruge dem til en lækker æbletærte. Den sprøde bund og de bløde, let seje, æblestykker er bare en lækker kombi. Har du ikke æbler af egen høst, så koster æbler jo heldigvis ikke en formue, og der skal heller ikke ret mange til. Så snyd (endelig) ikke dig selv for en lækker æbletærte.
Æbletærte kan laves på rigtig mange måder. Den hurtige er velsagtens at købe en færdiglavet tærtedej, der bare skal fordeles i formen, fyldes og bages. Men det tager kun 5-10 minutter at røre en dej selv. Den skal så godt nok hvile, men som altid er det det værd.
Opskrift på æbletærte med marcipan
Æbletærte med marcipan
Ingredienser
- 125 g smør – smør tak ikke stegemargarine
- 250 g hvedemel
- 75 flormelis
- 2 æg
- 125 g marcipan
- 100 g smør – blødt, som i taget ud, når tærtedejen lægges ind
- 4 spsk. flydende honning
- Kornene af ½ vaniljestang
- ½ stjerneanis
- 1½ spsk. rørsukker
- 2-3 gode æbler – afhængig af størrelse
- Lidt smør til formen
- lidt flor med chokoladesmag
Sådan gør du
- Skær smørret i tern.
- Kom smør og mel i en skål, og kør det i røremaskinen – eller med en elpisker med dejkroge, eller smuldr det mellem fingrene.
- Tilsæt flormelis og det ene æg, og ælt det sammen til en dej – det kan også gøres i røremaskinen eller …
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, eller kom den i en frysepose, og læg den i køleskabet i ca. 45 minutter.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Smør formen.
- Rul dejen ud, og fordel den i formen. Pres den let ind til kanten.
- Bland marcipanen med det bløde smør, honning, det sidste æg og vaniljekorn.
- Fordel marcipanmassen på tærtebunden.
- Knus stjerneanissen sammen med rørsukkeret i en morter.
- Skræl æblerne – hvis du synes, skrællen bliver for sej – fjerne kernehuset, og skær æblerne i tynde både.
- Læg æblebådene oven på marcipanen, og drys med knust stjerneanis og sukker.
- Bag tærten i ca. 35 minutter, til den har taget farve og er færdigbagt.
- Drys evt. med lidt flor med chokoladesmag eller med flormelis.
Noter
Nutrition
Forberedelsestid: 1 time
Tilberedningstid: 35 minutter
Nu, når du har gang i den søde tand, hvad så med drømmekage? Det er et sikkert hit hos både børn og voksne, og så er det nemt.