Vegansk spinatbøf

vegansk spinatbøf

Spinatbøf – vegansk opskrift

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Forret, Hovedret, Vegansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 502kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Til spinatbøf serverer jeg kogte, brune ris og peberfrugtsovs. Risene kan du koge efter anvisningen på pakken, sovsen får du sammen med bøffen opskriften på herunder.

Ingredienser

  • 175 g frossen spinat
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • Revet muskatnød
  • 500 g kogte kartofler
  • 100 g rasp
  • ½-1 dl sojamælk eller anden vegansk mælk
  • 2 skalotteløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Varm spinaten i en gryde eller kasserolle, og lad den dryppe af i et dørslag.
  • Pil løg og hvidløg, og hak det fint.
  • Svits løg og hvidløg i olien, til de er klare – de skal ikke brune.
  • Tilsæt spinaten.
  • Krydr med muskatnød, salt og peber.
  • Mos kartoflerne, og rør dem i.
  • Tilsæt det meste af raspen – gem lidt til panering – og sojamælk.
  • Form ”farsen” til 8 lige store bøffer.
  • Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern.
  • Skyl peberfrugten, fjern stilk, stok og kerner, og skær også peberfrugten i små tern.
  • Svits dem i lidt olie.
  • Tilsæt balsamicoeddike, og lad det koge ind, til der ikke er mere eddike tilbage.
  • Tilsæt bouillon, og lad det koge i ca. 10 minutter, til peberfrugten er mør.
  • Blend sovsen, lad den koge op, og smag den til med salt og peber.
  • Vend bøfferne i den sidste rasp, og steg dem gyldne i lidt olie.
  • Servér bøfferne med ris og sovs.

Nutrition

Kalorier: 502kcal | Kulhydrat: 55g | Protein: 11g | Fedt: 26g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedtsyre: 0.5g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.1g | Natrium: 17054mg | Kalium: 1035mg | Fiber: 10g | Sukker: 14g | Vitamin C: 124mg | Calcium: 98mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Beates opskrift på vegansk spinatbøf

Vegansk spinatbøf. Når maden er vegansk, indeholder den ikke kød eller andre animalske råvarer. Det ved de fleste nok. Også min søn, der er kødelsker af højeste rang, og han var da heller ikke vildt begejstret, første gang vegansk spinatbøf stod på menuen. Anden gang og gangene efter var dog en hel anden snak. Så du kan roligt servere denne bøf til både veganere og ikke-veganere. Den har min søns godkendelse.

Det betyder ikke, at den smager af kød. Men konsistensen er god. Kan du imidlertid ikke lide dampet spinat, så vælg en god dansk bøf i stedet. Skal det være uden kød, så prøv en blomkålsfrikadelle – den ”kun” vegetarisk ikke vegansk. Men det kan du selvfølgelig lave om på ved at stege i olie og skifte ægget ud med hørfrø- eller loppefrøskum. Mere om det senere.

Veganske “æg”

I stedet for sojamælken kan du bruge hørfrø- eller loppefrøskum svarende til 1 æg. Og det kan du også i andre retter, hvor du ellers ville bruge æg til at binde f.eks. fars sammen med eller til at panere med.

Ingredienser til hørfrøskum

  • 50 g hørfrø
  • ½ l vand

Tilberedning

  1. Kom hørfrø og vand i en gryde, og kog det i 5-10 minutter.
  2. Si blandingen.

Du skal bruge 50 g hørfrøskum som erstatning for 1 æg.

Det skal du bruge til loppfrøskum

Rør loppefrøskallerne ud i vandet, og du har, hvad der svarer til 1 æg.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce