Blomkålsfrikadeller

Ifølge Fødevarestyrelsens officielle kostråd bør du spise mindst 300 g grøntsager om dagen – gerne de grove. Der er mange måder at få ekstra grøntsager på. Den mest nærliggende er at spise grøntsager som tilbehør til måltiderne, men det kan godt blive lidt ensformigt, og det er heller ikke altid lige nemt at få hele familien til at spise det grønne. Men det er der råd for!

Blomkålsfrikadeller er ikke noget mange har et forholdt til, men frikadeller med det et eller andet tilbehør er en ret næsten alle kan lide, og frikadeller kan tilberedes på et hav af måder. Der er nok ikke to familier der laver frikadeller ens. Nogle kommer havregryn i, andre kommer mælk i, andre igen allehånde eller karry osv. osv.

Frikadeller som vegetarisk mad

Men de fleste kommer nok som det mindste kød i – gris eller blandet gris og kalv. Men du kan sagtens lave velsmagende frikadeller helt uden kød. Du kan bruge grøntsager, rodfrugter, ris, linser, nødder eller lignende. Så kan du også servere dem for vegetarer.

Se bl.a. hvordan vores venner fra Gastrofun laver aftensmad

Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller med persillesauce

Prøv for eksempel nogle lækre blomkålsfrikadeller. Hvad du vælger at servere til er en smagssag. På billedet er der til blomkålsfrikadellerne serveret en tomatsalat med drueagurker, skalotteløg og en eddike/oliedressing, kogte aspargeskartofler, dampede gulerødder og hertil en opbagt persillesauce. Er din familie ikke helt klar til at spise rene vegetarfrikadeller, så kan du vælge at tilberede eksempelvis halvdelen af denne vegetarfars og blande den med hakket flæskekød.
Ingen anmeldelser
Ret: aftensmad, vegetarisk
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 61kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 3 dl blomkålsris neutrale eller krydrede
  • 1 dl frossen optøet spinat
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. tørret merian
  • 3 spsk. havregryn brug evt Urtekrams havregryn der både er økologiske og glutenfri
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg
  • Margarine/smør og olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Stil blomkålsris og spinat til afdrypning. Det er vigtigt de er dryppet godt og grundigt af da farsen ellers bliver for våd – og så ender du med blomkålsklatkager i stedet for -frikadeller.
  • Riv eller blend løg, hvidløg, gulerod og spinat, og bland det herefter med blomkålsris, merian, havregryn og mel.
  • Tilsæt ægget, og rør det hele godt sammen med en håndmikser til en sammenhængende fars, og krydr med salt og peber.
  • Tryk farsen hårdt sammen til frikadeller, jo hårdere du trykker dem sammen, jo bedre holder de formen under stegningen.
  • Brun en blanding af margarine/smør og olie på en stegepande, og steg blomkålsfrikadellerne gyldne heri. Vend et par gange undervejs.

Noter

God fornøjelse og velbekomme!

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 61kcal | Kulhydrat: 10g | Protein: 4g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 70mg | Kalium: 475mg | Fiber: 3g | Sukker: 3g | Vitamin C: 46mg | Calcium: 65mg | Jern: 2mg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE