Baked Beans

baked beans

Baked beans

Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 7 timer
Samlet tid: 13 timer
Antal: 4 personer
Kalorier: 761kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Bruger du tørrede bønner, skal du huske at sætte dem i blød i vand i minimum 6-8 timer – men gerne mere. Der skal være så meget vand, at det dækker et pænt stykke over bønnerne. Sætter du ikke bønnerne i blød, kan du risikere, at I bliver syge med opkast, mavesmerter og diarré. Husk at kassere iblødsætningsvandet. Bruger du forkogte bønner – bønner fra dåse eller brik – skal de ikke sættes i blød, og de behøver ikke koge helt så længe.

Ingredienser

  • 250 g tørrede bønner der har været sat i blød i minimum 6-8 timer,
  • 1 løg
  • 200 g bacon stykker ikke skiver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 3 spsk. tomatketchup
  • 1 spsk. grøntsagsfond
  • ½ tsk. sennepspulver
  • 4 dl vand
  • 4 gode pølser
  • 4 æg
  • 4 skiver rugbrød

Sådan gør du

  • Dræn bønnerne, skyl dem, og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Pil løget, og hak det groft.
  • Skær baconstykket i tern.
  • Varm olien op i en gryde eller i beholderen til slowcookeren, hvis den kan tåle det.
  • Tilsæt løg og bacon, og lad det svitse i 6-7 minutter med jævnlig omrøring.
  • Tilsæt sirup, ketchup, fond, sennepspulver, vand og de afdryppede bønner.
  • Lad det hele koge i 20 minutters tid uden låg.
  • Sæt beholderen over i slowcookeren – eller hæld indholdet over i slowcookerens beholder – læg låg på, og indstil til low temperatur i 6½ time.
  • Steg pølserne på en pande, spejl æggene, og rist rugbrødsskiverne, når de baked beans er ved at være færdige.

Noter

Tip: Vil du servere bønnerne til morgenmad, så tilbered dem dagen før, og giv dem et opkog om morgenen. Pølser, æg og brød gør du selvfølgelig først klart først om morgenen.

Nutrition

Kalorier: 761kcal | Kulhydrat: 43g | Protein: 39g | Fedt: 48g | Mættet fedt: 16g | Flerumættet fedtsyre: 8g | Enkeltumættet fedtsyre: 21g | Transfedtsyre: 0.3g | Kolesterol: 258mg | Natrium: 961mg | Kalium: 1266mg | Fiber: 10g | Sukker: 3g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 98mg | Jern: 6mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Beates opskrift på baked beans

Baked beans betyder bagte bønner. Skal det være traditionelt skal det være hvide bønner, der bages i en sauce ved lav temperatur og i lang tid. Du kan dog også få baked beans på dåse, de skal blot varmes. Herunder får du en lidt fordansket udgave af baked beans, for jeg har brugt blandede bønner i stedet for hvide, og jeg har ikke bagt dem, men har tilberedt dem i min slowcooker.

Baked beans er den ultimative forkælelsesmorgenmad … hvis du kan lide bønner vel at mærke. Baked beans med et spejlet æg, ristede pølser af den gode slags – gerne baconpølser – og så en skive hjemmebagt rugbrød, der er blevet ristet … så bliver det ikke bedre en søndag morgen, hvor du har masser af tid.

baked beans

Baked beans uden slowcooker

Har du ikke en slowcooker, kan du tilberede baked beans i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen – også håndtag og knoppen på låget. Efter pkt. 7 tændes ovnen på 98° C, og gryde med låg sættes ind i ovnen og bager i 6½ time. Du kan sikkert også lave retten sous vide, men det har jeg ikke selv prøvet. Endelig kan du også tilberede retten i en af de nye og meget populære multicookmaskiner, som f.eks. en Thermomix eller lignende.

Sidst opdateret: 16. december 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter