Efterhånden kan du købe hindbær hele året rundt, men de er dyre, og de er ikke fyldt med samme lækre smag som i højsæsonen. Derfor vil jeg anbefale dig at lave moussen, når det er sæson. Eller som her lave den af frosne hindbær.
Hæld bærrene over i en skål, og tilsæt flormelis, og smag til.
Stil skålen i køleskabet tildækket, og lad den stå til den er helt kold – evt. til dagen efter.
Læg husblas i koldt vand, og lad det stå i blød i 5-10 minutter.
Pisk imens fløden til skum
Bland hindbærrene med skyr.
Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme med det vand, der hænger ved – er du bange for den brænder på, så smelt den i vandbad, men det kan sagtens lade sig gøre i en kasserolle ved svag varme.
Lad husblassen kølet lidt af, og rør den i hindbærmoussen.
Vend herefter halvdelen af flødeskummet i moussen – resten er til serveringen.
Hæld hindbærmoussen i den skål, du gerne vil servere den i, og sæt den på køl i minimim 4 timer.
Hak lidt mørk chokolade, og drys over hindbærmoussen.
Pynt med de friske hindbær, og servér det resterende flødeskum til.
Noter
Hvis du bruger friske bær, skyller du dem og lader dem dryppe af. Herefter presser du citronsaften ud over dem, og drysser med flormelis. Sæt dem i køleskabet tildækket til dagen efter. Og følg derefter fremgangsmåden fra punkt 4.Desserten kan laves dagen før, den skal serveres.