Matisse’s stenbiderrogn rede er en opskrift som Thierry har indsendt til os. Jeg glæder mig som et lille barn til at prøve opskriften. Matisse’s stenbiderrogn rede indeholder nemlig flere af de ingredienser, som jeg elsker at nyde!
Herunder skal nævnes creme fraiche, basilikum, avocado, citron og naturligvis stenbiderrogn.
Det er første gang jeg har set en opskrift, hvor der er lavet en rede af squashstrimler, og det er en ide jeg elsker!
Du kan ligesom på billedet eventuelt pynte med lidt grønt rundt omkring de forskellige stenbiderogn reder.
Se Thierrys opskrift lige her:
Opskrift på Matissé’s stenbiderrogn reder
Matisse’s stenbiderrogn reder
Ingredienser
- 300 gr Creme Fraiche 36%
- 30 stk basilikum blade
- 2 store franske skalotteløg
- 3 avocadoer – ikke for bløde så har de nøddesmag i små tern
- 1 citron
- 150 gram rød stenbidderrogn frisk er bedst
- 2 squash
- Spiseblomster
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær squash i lange strimler.
- Læg de lange squashstrimler i et koldt vandbad
- Skær avocado og skalotteløg ud i små tern.
- Blend avocado, skalotteløg, basilikum, creme fraiche, citronsaft og krydr med salt og peber.
- Form den blendede masse med squash strimler til reder.
- Placer en god spiseske stenbiderrogn på toppen af rederne.
- Læg rederne på køl i 20 minutters tid.
- Pynt med spiseblomster og server med lunt ristet rugbrød.
Noter
Jeg tror helt sikker, at den her opskrift sagtens ville kunne gå godt til mange festlige lejligheder uanset om det er sommer eller om vinteren til eksempelvis nytårsaften.
Hvis du er glad for denne opskrift, så tag eventuelt også et kig på blinis her eller denne opskrift med tunmousse.