Croque Monsieur – opskrift
Ingredienser
- 2 skiver toastbrød
- lidt smør
- 2 tsk. sennep – gerne dijonsennep
- 1 skive god skinke – den behøver ikke være fransk men gå uden om den almindelige kogte i firkantede skiver
- 1 skive god fed ost – f.eks. gouda
- Revet emmentaler eller lignende
Sådan gør du
- Tænd for toasteren.
- Smør evt. de to skiver toastbrød med en smule smør, så de ikke hænger fast i toasterens belægning.
- Vend den ene skive om, og smør den med sennep.
- Læg en skive skinke på og en skive gouda ovenpå.
- Læg den anden skive toast ovenpå med smørsiden opad.
- Kom toasten i toasteren, til den er gylden og sprød.
- Riv emmentaler oven på toasten, mens den stadig er varm.
Lidt om Parisertoast og Croque Monsieur et Madame
Tre sider af næsten samme (toast) sag. Parisertoasten! Et så velkendt og populært måltid herhjemme, at du kan købe det i en pølsevogn eller grill og endda købe dem på frost i supermarkedet. Egentlig er parisertoasten bare en ”fattigere” udgave af både Croque Monsieur og Croque Madame.
Alle tre toast består af to skiver toastbrød klappet sammen om sennep, skinke og ost, som derefter er stegt på panden eller har været en tur i toasteren. Forskellene er minimale, men de er der.
Parisertoast – opskrift
Denne toast er den, vi kender fra supermarkedets frysedisk. Den er stort set som croque monsieur, bare uden ost på toppen. Til gengæld har vi danskere for vane at komme alt muligt mellem skinke- og osteskiven – tomater, syltede agurker, jalapenos osv. Det smager også godt, og det giver variation. Men i bund og grund er den magen til croque monsieur, men altså uden revet ost.
Croque Madame – opskrift
Ingredienser
- 2 skiver toastbrød
- 2 tsk. sennep – gerne dijonsennep
- 1 skive god skinke
- 1 skive god ost
- 1 æg
- Lidt smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde
- Gør toastmaskinen klar.
- Smør evt. de to skiver toastbrød med lidt smør, så de ikke hænger fast i toasterens belægning under tilberedningen.
- Vend den ene toastskive om, og fordel senneppen jævnt ud over den.
- Læg en skive skinke og en skive ost på, og læg den anden skive toastbrød ovenpå med smørsiden opad.
- Steg croque madame i toasteren, til den bliver gylden og sprød.
- Steg imens et spejlæg i lidt smør på en stegepande.
- Læg spejlægget oven på toasten, krydr med salt og peber, og servér.
Velbekomme!