Chokoladecreme

Chokoladecreme er mange ting. Men ét er sikkert – det er en himmerigsmundfuld. Cremet, blød og sød. Du kan bruge det i kager, oven på kager, som smørepålæg på morgenbollerne … eftermiddagsbollerne og aftenbollerne. Du kan også lave dessert af det, eller du kan spise det som det er, men det er ikke helt det, der er meningen med det.

Chokoladecreme kan laves af både mørk, lys og hvid chokolade. Chokolade består som bekendt af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Det er kakaopulveret, som giver den mørke farve, så der er ikke kakaopulver i hvid chokolade. Du kan bruge alle slags chokolader til chokoladecreme.

Chokoladecreme

Chokoladecreme – opskrift

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Det er supernemt at lave chokoladecreme. I bund og grund har du kun brug for to ingredienser – chokolade og fløde. Mængden afhænger af, hvor blød eller fast din chokoladecreme skal være. Skal den være smørbar, skal du have næsten lige så meget fløde som chokolade, men skal du bruge den oven på en kage må den gerne blive lidt mere fast i det.
Smørbar chokoladecreme
Du kan sagtens lave en smørcreme af blot én slags chokolade, men herunder får du en opskrift, hvor der anvendt både mørk, lys og hvid chokolade.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak alle slags chokolader fint, men hold dem adskilt.
  • Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet, og rør den mørke chokolade i, så den smelter. Rør til du har en ensartet masse.
  • Hæld cremen i et glas med plads til hele portionen – eller fordel den i flere glas – og stil det i køleskabet.
  • Varm 1 dl piskefløde mere op, og rør den lyse chokolade i, og gentag proceduren fra før. Hæld den over den mørke chokolade og stil på køl.
  • Til sidst er det den hvide chokolade, der hældes i den sidste varme fløde osv.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Når portionen er kølet af, kan cremen spises ligesom Nutella.

Dessert

Chokoladeplader med tilsat smag – f.eks. mint, appelsin, kaffe osv. – er lækre til desserter. Lav en tyk creme af 100 g chokolade og 2 dl piskefløde, så får du en nærmest mousseagtig creme, som du kan servere med et drys mynteblade, mangotern eller måske hakkede hasselnøddekerner.

Hvad er forskellen på procenterne?

Når du står med plade chokolade, hvor der står f.eks. 72 % på emballagen, betyder det, at 72 % af chokoladen er kakaomasse – altså kakaopulver og kakaosmør til sammen. Jo høje procentsats, jo mindre sukker er der i chokoladen.

Det giver lidt sig selv, at jo mere kakaomasse, der er i chokoladen, jo mindre plads er der tilbage til sukkeret. En chokolade med f.eks. 90 % kakaomasse giver kun plads til op til 10 % sukker modsat en chokolade med f.eks. 72 % kakaomasse, hvor der er plads til op til 28 % sukker.

Det betyder også, at chokolade med højt indhold af kakaomasse ikke er lige så sødt som chokolade med et lavt kakaoindhold. Oftest er det mere bittert. Men det er selvfølgelig også sundere, jo mindre sukker der er i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Temaartikler fra HurtigMums