Her får du Beate Grrandahls opskrift på lasagne suppe.
Lasagne suppe opskrift
Ingredienser
- 2 løg hvis store løg, så kan du nøjes med 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- Fedtstof til stegning
- 400 g hakket oksekød
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. tomatpasta
- 1 tsk. chiliflager
- 1 oksebouillonterning
- 2 dåser flåede hakkede tomater
- 4 dl vand
- 4 lasagneplader
- 4 spsk. revet mozzarella
- Lidt grønt til topping – f.eks. basilikum persille eller lignende
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
- Varm fedtstoffet i en gryde, og svits løg, hvidløg og gulerødder, til løgene bliver klare.
- Tilsæt oksekødet, og svits, til det er blevet brunet godt af.
- Tilsæt paprika, og svits kort.
- Tilsæt tomatpasta, og svits kort.
- Tilsæt chiliflager, smuldret oksebouillonterning, flåede tomater og vand.
- Bland det hele godt sammen, og bring det i kog.
- Knæk imens lasagnepladerne ud i ca. 2 cm store stykker, og tilsæt dem.
- Lad suppen koge, til lasagnepladerne er tilpas bløde.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med revet mozzarella og grønt på toppen.
Nutrition
Min lasagne-suppe-opskrift
Jeg ved ikke, hvorfor denne ret hedder lasagne-suppe. For det eneste der gør den til noget med lasagne, er lasagnepladerne. Og jeg synes også, det mere er en kødsovs end en suppe. Altså en slags kødsovs med pasta … -plader … i mindre stykker.
Men den smager dejligt, og den er både nemmere og hurtigere at tilberede end lasagne. For selvom jeg er vild med smagen i de lasagner, jeg har prøvet at tilberede, så er det ikke så tit, at de ligner dem, jeg ser på andres billeder. De har altid en skarp snitflade, hvor lagene står helt flot og lige.
Stop madspild – brug resterne af lasagne-suppen
Har du rester af suppen, kan du varme den dagen efter. Fortynd den, hvis den er stået og blevet tyk, og tilsæt evt. mere pasta. Og du kan godt bruge anden type pasta end lasagneplader. Du kan evt. også rive en gulerod eller to og komme i.
Du kan også lave suppen til en lasagne. Ved at lægge den i lag med mornaysauce eller bechamelsauce og lasagneplader. Bruger du friske lasagneplader, eller koger du tørrede lasagneplader i 5-10 minutter, inden du lægger dem på, så skal lasagnen ikke have så lang tid i ovnen, som hvis du bruger tørrede lasagneplader. Og glem ikke at rive ost udover.
Eller hvad med at bruge suppen som fyld på en pizza eller i en bagt kartoffel.