Lasagne suppe

Her får du Beate Grrandahls opskrift på lasagne suppe.

lasagne suppe

Lasagne suppe opskrift

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: aftensmad
Antal: 4 personer
Kalorier: 412kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Lasagne suppe er en helt fantastisk ret, der både er nem og hurtig at tilberede. Og så kan du få brugt de dér stumper af tørrede lasagneplader, der ligger i bunden af æsken. Det kan dog godt være, at du er nødt til selv at knække nogle hele nogen også for at få nok.

Ingredienser

  • 2 løg hvis store løg, så kan du nøjes med 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • Fedtstof til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. tomatpasta
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 oksebouillonterning
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 4 lasagneplader
  • 4 spsk. revet mozzarella
  • Lidt grønt til topping – f.eks. basilikum persille eller lignende
  • Salt og peber
lodtrækning

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
  • Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
  • Varm fedtstoffet i en gryde, og svits løg, hvidløg og gulerødder, til løgene bliver klare.
  • Tilsæt oksekødet, og svits, til det er blevet brunet godt af.
  • Tilsæt paprika, og svits kort.
  • Tilsæt tomatpasta, og svits kort.
  • Tilsæt chiliflager, smuldret oksebouillonterning, flåede tomater og vand.
  • Bland det hele godt sammen, og bring det i kog.
  • Knæk imens lasagnepladerne ud i ca. 2 cm store stykker, og tilsæt dem.
  • Lad suppen koge, til lasagnepladerne er tilpas bløde.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servér med revet mozzarella og grønt på toppen.

Nutrition

Kalorier: 412kcal | Kulhydrat: 33g | Protein: 23g | Fedt: 21g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 9g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 72mg | Natrium: 369mg | Kalium: 628mg | Fiber: 4g | Sukker: 6g | Vitamin C: 8mg | Calcium: 68mg | Jern: 3mg

Min lasagne-suppe-opskrift

Jeg ved ikke, hvorfor denne ret hedder lasagne-suppe. For det eneste der gør den til noget med lasagne, er lasagnepladerne. Og jeg synes også, det mere er en kødsovs end en suppe. Altså en slags kødsovs med pasta … -plader … i mindre stykker.

Men den smager dejligt, og den er både nemmere og hurtigere at tilberede end lasagne. For selvom jeg er vild med smagen i de lasagner, jeg har prøvet at tilberede, så er det ikke så tit, at de ligner dem, jeg ser på andres billeder. De har altid en skarp snitflade, hvor lagene står helt flot og lige.

Stop madspild – brug resterne af lasagne-suppen

Har du rester af suppen, kan du varme den dagen efter. Fortynd den, hvis den er stået og blevet tyk, og tilsæt evt. mere pasta. Og du kan godt bruge anden type pasta end lasagneplader. Du kan evt. også rive en gulerod eller to og komme i.

Du kan også lave suppen til en lasagne. Ved at lægge den i lag med mornaysauce eller bechamelsauce og lasagneplader. Bruger du friske lasagneplader, eller koger du tørrede lasagneplader i 5-10 minutter, inden du lægger dem på, så skal lasagnen ikke have så lang tid i ovnen, som hvis du bruger tørrede lasagneplader. Og glem ikke at rive ost udover.

Eller hvad med at bruge suppen som fyld på en pizza eller i en bagt kartoffel.

Sidst opdateret: 20. oktober 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.