Nudelsuppe er en hurtigt lavet middagsret. Den mætter perfekt, og den smager super lækkert. Du kan lave den med eller uden kød. Smagen får den dels fra de lækre, friske grøntsager, dels fra suppen. Og er der kød i, får den selvfølgelig også smag fra kødet. Nudler smager som sådan ikke af alverden med mindre, du krydrer dem.

Nudler hævdes at være Asiens svar på den italienske pasta. Men faktisk ved man ikke helt nøjagtigt, hvor pasta og nudler stammer fra. For både kineserne, araberne og italienerne hævder, at de var først med denne type fødevarer.

De traditionelle nudler er – ligesom pasta – lavet af hvedemel og vand og evt. salt og nogle gange også æg. Men de kan også være lavet af boghvede, rismel eller mungbønner.

Nudler er i reglen tyndere end pasta og skal derfor koge i kortere tid.

Nudelsuppe opskrift med kylling

Du kan komme dine nudler direkte i suppen og lade dem blive kogt dér. Det kan dog være en fordel at koge nudlerne for sig selv, skære dem i mindre stykker og derefter komme dem i suppen, da de ellers bliver ret lange at håndtere med en ske. Men du kan også servere suppen med ske og gaffel eller pinde, hvis du vil have nudlerne i fuld længde. Det er dog ikke en særlig børnevenlig idé.

Antal personer:
4

Tid i alt:
25M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til nudelsuppe

  • 300 g kylling – f.eks. brystfilet
  • 1 stor persillerod
  • 2-3 gulerødder – gerne af forskellig farve, men være opmærksom på, at hvis du bruger de lilla gulerødder, kan de afgive farve til suppen
  • 1 porre
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1½ l hønsekødssuppe – har du ikke lige noget på lager, kan du købe klar hønsekødsuppe i assorterede dagligvarebutikker
  • 150-200 g nudler – afhængig af størrelsen på nudlerne. Jeg bruger risnudler, og så kan du godt nøjes med 150 g
  • Lidt frisk, klippet grønt – f.eks. kørvel
  • Salt og peber

Sådan laver du nudelsuppe

  1. Skær kyllingekødet i strimler.
  2. Skræl persillerod og gulerødder, og skær dem store tern på sådan ca. 2-3 cm.
  3. Skær roden og det ”grimme” af toppen på porren, og skær resten i fine ringe.
  4. Varm 1 spsk. olie i en gryde, og svits grøntsagerne.
  5. Tilsæt suppen, og lad det hele simre, mens du bruner kyllingekødet.
  6. Svits kyllingestrimlerne i den sidste spiseskefuld olie.
  7. Drys med gurkemeje, og vend rundt, så det fordeles på alle kyllingestrimlerne.
  8. Kom kyllingestrimlerne op i suppen.
  9. Lad det hele simre til kødet er mørt – ca. 10 minutters tid.
  10. Tilsæt nudlerne, så det passer med, at de er kogte, når suppen er færdig – med mindre du har kogt dem på forhånd, så kommer du dem bare i, når suppen er færdig.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Servér suppen med lidt klippet grønt og evt. et lækkert, hjemmelavet naan.

Nudelsuppen kan godt varmes dagen efter, men nudlerne suger rigtig meget væde til sig, så en opspædning bliver nok nødvendig. Nudelsuppe smager da også bedst, lige når den er lavet.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Nudelsuppe
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug