Marinader til kylling

Hvordan laver du marinade til kylling? Det er sikkert ikke den samme måde, som jeg laver marinade til kylling. For der findes et hav af opskrifter på marinade til kylling. Du får et pænt udvalg herunder.

Du kan pensle marinaden på kyllingen, lige før du skal tilberede den, men de fleste marinader trænger bedst ind i kødet, ved at det får lov at ligge i marinaden i ½-1 time eller mere.

Opskrift på marinade til kylling med honning og sennep

Marinade til kylling

Marinade til kylling med honning og sennep

Samlet tid: 5 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 4kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne marinade er velegnet til både kylling og andet fjerkræ samt kød og fisk.

Ingredienser

  • 2 spsk. olie røres sammen med
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 8 spsk. tomatketchup
  • 3 fed knust hvidløg og
  • 5 spsk. hakket forårsløg. Smages til sidst til med
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Klargør og knus hvidløg
  • Rens og hak forårsløg
  • Mix det sammen!
  • Smag til med salt og peber

Nutrition

Kalorier: 4kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 0.1g | Fedt: 0.02g | Flerumættet fedtsyre: 0.01g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.01g | Natrium: 49mg | Kalium: 11mg | Fiber: 0.1g | Sukker: 0.5g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 2mg | Jern: 0.04mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Nedenfor er der endnu en marinade til kylling.

Opskrift på marinade til grillet kylling med chili og hvidløg

Marinade til kylling

Marinade til grillet kylling med chili og hvidløg

Samlet tid: 5 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Til grillet eller stegt kylling – eller andet kød – er denne marinade perfekt. Du kan evt. servere den til kødet også, hvis der er noget i overskud.

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. worcestershiresauce
  • 2 dl ketchup
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 tsk. stødt cayennepeber og
  • 2 fed hvidløg kommes i en skål og blendes med en stavblender. Smag til med
  • Stødt chilipulver salt og peber.

Sådan gør du

  • Klargør og blend hvidløg med stavblender.
  • Mix alle ingredienser sammen
  • Smag til emd chili, salt og peber
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Se mere herunder

Læs roligt videre – der er flere marinader! 

Opskrift på meget hurtig marinade

Marinade til kylling

Hjemmelavet, nem og meget hurtig marinade

Samlet tid: 1 minute
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Verdens nemmeste og hurtigste, hjemmelavede marinade til kylling og andre retter er denne. Dog skal kødet helst trække i ½-1 times tid inden tilber

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 spsk. akaciehonning og
  • 1 spsk. dijonsennep røres godt sammen.

Sådan gør du

  • Mix alle ingredienser sammen
  • Så er du færdig!
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Og endnu flere marinader venter

Opskrift på marinade med paprika

Marinade til kylling

Marinade med paprika

Samlet tid: 3 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne marinade passer godt til lyst kød, hvorimod den bliver for kraftig til oksekød eller andet mørkt kød.

Ingredienser

  • dl sojasauce
  • dl olivenolie
  • 2 spsk. barbecuesauce
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. stødt chilipulver og
  • 1 fed presset hvidløg eller 2 tsk. hvidløgssalt blandes godt sammen og smages til med
  • Salt og evt. mere hvidløg.

Sådan gør du

  • Mix alle ingredienser sammen
  • Så er du færdig!
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Læs videre og gør din kylling endnu bedre

Opskrift på marinade med hvidløg

Marinade til kylling

Marinade med hvidløg

Samlet tid: 3 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Jo længere du lader kødet marinere i denne marinade, des bedre – altså med måde, men det kan sagtens tåle at ligge i det natten over. I køleskabet naturligvis.

Ingredienser

  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. chiliolie
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 fed knust hvidløg og
  • 2 spsk. hakket basilikum eller ½ tsk. tørret blandes godt sammen og smages til med
  • Peber og evt. mere sojasauce.

Sådan gør du

  • Mix alle ingredienser sammen
  • Så er du færdig!
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Men du kan jo også lave… 

Opskrift på karry-marinade med citron til kylling

Marinade til kylling

Karry-marinade med citron til kylling

Samlet tid: 3 minutter
Ret: Tilbehør
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Kødet tager bedst smag af denne marinade, hvis du lader dine kyllingefileter ligge i den i mindst to timer i køleskabet.

Ingredienser

  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. limesaft
  • 4 spsk. appelsinsaft
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. karry
  • 1 fed presset eller finthakket hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Mix alle ingredienser sammen
  • Så er du færdig!
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Japansk er altid godt! 

Japansk opskrift på teriyaki marinade med soya ingefær og citrongræs

Marinade til kylling

Teriyaki-marinade til kylling med soya, ingefær og citrongræs

Samlet tid: 5 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Japansk
Forfatter: Beate Grandahl
Teriyaki-sovs er en blanding af sojasovs, mirin og sukker eller honning. Marinaden her smager godt til både kylling og fisk.

Ingredienser

  • 4 spsk. olie røres sammen med
  • 2 spsk. sojasovs
  • 1-2 spsk. risvineddike
  • 2 tsk. honning
  • 4 fed knust hvidløg
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. strimlet citrongræs
  • 1 tsk. stødt spidskommen og
  • 1 tsk. stødt koriander. Smag til med
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Mix alle ingredienser sammen
  • Så er du færdig!
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Og det gælder naturligvis også arabisk (kebab)

Opskrift på marinade til kyllinge-kebab

Marinade til kylling

Kyllinge-kebab marinade

Samlet tid: 5 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Arabisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne marinade bør også laves i god tid, så kyllingen kan nå at trække i den i et par timer.

Ingredienser

  • 2 spsk. olie piskes sammen med
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. hvidløgspulver eller 1-2 fed presset hvidløg efter smag,
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt ingefær og
  • ½ tsk. tørrede chiliflager. Smag til med
  • Salt peber og evt. mere citronsaft.

Sådan gør du

  • Mix alle ingredienser sammen
  • Så er du færdig!
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Og til sidst den fra billedet. 

Asiatisk marinade til kylling

Marinade til kylling

Asiatisk marinade til kylling

Samlet tid: 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne marinade er thailandsk inspireret. Og det er den du ser på billedet.

Ingredienser

  • 2 stilke fintsnittet citrongræs
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 tsk. chilipasta
  • 1 spsk. tamarind
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 spsk. fiskesovs og
  • 3-4 spsk. olie blandes sammen til en marinade hvori kyllingen trækker i mindst 1 time, men gerne længere.

Sådan gør du

  • Mix alle ingredienser sammen
  • Så er du færdig!
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Derudover er der BBQ marinaden men den har sin helt egen opskriftsside som du kan finde her

Opskrift på barbeque-marinade/barbecue-marinade

Barbecuemarinaden er god, når du skal grille kød, men virker også fint på en grillpande eller under grillelementet i ovnen.

Eller også kan du se den nedenfor her:

Barbecue sauce

Barbecue sauce

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Ret: Grill, Gryderetter, Hovedret, Oksekød, Sovs, Tilbehør, vegetarisk
Kalorier: 414kcal
Forfatter: Beate Grandahl
En god barbecuesauce skal være sådan lidt allround – altså alsidig i brug. Den er nærmest uundværlig at have på lager – i køleskabet – hvis et stykke kød, nogle grøntsager eller en ret skal piftes lidt op.

Ingredienser

  • 1 fed Hvidløg
  • 1 dl God ketchup – se opskriften nedenfor
  • 75-100 g Brun farin – efter smag
  • 2 spsk Æblecidereddike
  • 2 tsk Sojasauce
  • 2 tsk Dijonsennep
  • 2 tsk Paprika
  • 2 tsk Chili chipotle – (tørret, røget chili) – det kan fås både som pasta, flager og stødt pulver. Jeg bruger pulver

Sådan gør du

  • Pilhvidløgsfeddet, og pres det gennem hvidløgspresseren.
  • Bland alle de øvrige ingredienser sammen med hvidløgspuréen.
  • Opvarm saucen ved svag varme, til sukkeret er opløst.
  • Smag evt. til med mere sukker.
  • Afkøl evt. saucen før brug

Nutrition

Kalorier: 414kcal | Kulhydrat: 103g | Protein: 2g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 1066mg | Kalium: 460mg | Fiber: 2g | Sukker: 96g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 78mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Se masser af kyllingeretter her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter