Her får du opskriften på anderillette. Det tager tid at lave en lækker anderillette, og resultatet er også derefter. God fornøjelse og nu til Beates opskrift på anderillette:
Anderillette
Ingredienser
- 600 g andebryst
- 4 tsk. salt
- 1 tsk. tørret timian
- ½ tsk. allehånde
- 2-3 kværn fra peberkværnen
- 3 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 laurbærblade
- 2 dl andefedt
- 3 dl vand
Sådan gør du
- Fjern skindet – men kassér det ikke – og skær kødet i 1 cm tykke strimler.
- Bland salt, timian, allehånde og peber med andekødet, og lad det trække i køleskabet i mindst 8 timer, men gerne mere.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og hak begge dele groft.
- Bland alle ingredienserne i en gryde – også skindet fra andebrystet – og bring det i kog.
- Skru ned på svag varme, og lad det simre, til kødet falder fra hinanden af sig selv – ca. 2½ times tid.
- Si væsken fra i en skål eller lignende, kassér skind og laurbærblade, og kom resten ned i gryden igen.
- Skum ca. 1 dl andefedt af væsken, og hæld det ned i gryden.
- Blend kød og løg groft – der skal stadig være trevler i.
- Hæld hele herligheden på et rengjort og skoldet glas, og pres det godt sammen.
- Hæld andefedt over, og stil det på køl.
Nutrition
Min anderillette-opskrift
At salte og krydre kødet og lade det trække og bagefter at koge det i fedt, er det, der hedder at confitere. Det er en konserveringsmetode, der gør, at kødet kan holde sig længere end ellers. Og anderilletten her kan da også holde sig i op til en hel måned – måske mere – når du opbevarer det på køl og sørger for ikke at kontaminere det med andre madvarer.
Anderilletten kan spises, så snart den er kølet af. Den kan spises som forret eller frokost. Anderillette smager godt på et stykke rugbrød – gerne ristet – eller i en sandwich sammen med syltede agurker.
Hurtig anderillette
Jeg kan også godt finde på at lave anderillette af rester fra juleanden. Det tager ikke lige så lang tid, men det får heller ikke helt den intense smag, som når du confiterer andekødet.
Jeg bruger lidt af fonden, som bliver kogt op med laurbærblad, timian og peberkorn og derefter bliver siet. Kødet skærer eller river jeg strimler. Herefter rører jeg kød, fond og fedt sammen med forskellige krydderier efter smag – persille, kapers, sennep og evt. salt – for da det ikke bliver kogt, bliver løg for skarpe i smagen i blandingen. Vil du skyde endnu mere genveje, kan du købe confiteret andelår eller -bryst på frost eller dåse. Findele det og blande det med andefond og -fedt, som også kan købes færdigt i assorterede dagligvarebutikker eller på nettet. Endelig kan du også købe anderillette fiks og færdig. Så bliver det da absolut ikke nemmere.