5 opskrifter med sjove navne

Sidst opdateret: 8. november 2022

Her får du fem opskrifter på retter med lidt sjove navne. Mad kan jo være mange ting.

  • Det er selvfølgelig smag! – nok det vigtigste
  • Men det er også udseende – farver gør bare en gladere, og noget mad ser bare ikke lækkert ud og så smager det dårligere.
  • Duften af mad betyder bestemt også noget – man kan tydeligt mærke i kroppen, når noget dufter godt.
  • Konsistens er bestemt også en vigtig faktor – hvis du ikke kan lide snegle, muslinger eller østers er det ofte på grund af konsistensen. Alle børnefamilier ved, at konsistens er altafgørende, når man skal have ungerne til at spise.
  • Følelsen i kroppen, når man har spist, betyder også noget – om det er let opløftet tilfredshed eller ‘morfar på sofaen påkrævet’ spiller selvfølgelig ind i oplevelsen.

Og så er der selvfølgelig navnet! Cool eller sjove navne er bare bedre! Der en grund til, at smarte marketings-folk nu kalder trekantsandwich for ‘sliders’. Her får du 5 retter, som har lidt sjove navne.

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs – hvorfor hedder det dog det, og hvad er det? Der er ikke konsensus om oprindelsen. Den kan både oprinde i Norden, i England eller i Tyskland – de forskellige lande beskylder de andre for at have opfundet den! Labskaus er tysk for stuvning, og det er jo også en slags langtidssimret stuvning. Det var især en ret der blev brugt på de syv have, og derfor blev ordet skipper tilføjet, og vupti så har man skipperlabskovs. Skipperlabskovs er rigtig fin vintermad, og du kan sikkert få det i børnene, hvis du lader kødet simre helt mørt og fortæller, at det er rigtig sørøvermad.

skipperlabskovs

Benløse fugle

Benløse fugle – det er hverken fugl eller fisk, og den kommer heller ikke fra Ringsted-forstaden, Benløse! Så hvorfor hedder den det? Igen fortaber oprindelsen sig lidt i modstridende kilder. Det bedste bud er udseendet – det kan godt ligne en fugl uden ben. Og det er under alle omstændigheder mere politisk korrekt end f.eks. ‘Værgeløse dværge’.

Benløse fugle

Dyrlægens natmad

Dyrlægens natmad – den er til gengæld god nok! Der var en dyrlæge, og han spiste den som natmad. Læs alt om det her.

Dyrlægens natmad

Forloren skildpadde

Forloren skildpadde – så kan man ellers tale om falsk varebetegnelse! Den er ikke ‘forloren’ og kødet er ikke en fredet havskildpadde eller Skildpadden Egon fra drivhuset, næh det er kalvebov. Det er angiveligt udseendet, der har initieret navnet, og det er da også et sjovt navn! Jeg har mest fået det på dåse, og – indrømmelse – det smagte også godt! Men her er ‘the real deal’, og det er faktisk en fantastisk ret.

forloren skildpadde

Svensk pølseret

Svensk pølseret – spørg en hvilken-som-helst svensker om de har hørt om svensk pølseret… og du vil få et lettere fjoget og spørgende udtryk til svar. De har aldrig hørt om det eller smagt det. Og når du så fortæller, hvad der er i… så er svaret til gengæld rimelig klart: Det er jo jätte äckligt! Ja ja, man skal nok være vokset op med det… for de fleste danskere kan godt lide det. Men det er altså en dansk ret, som vi har tørret af på svenskerne. Men det er trods alt bedre en surstrømning, ik? Find en god opskrift her:

svensk pølseret

Retter som ikke klarede cuttet er bl.a. forloren hare og vampyrkager. Anyway, god appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums