Tacosuppe opskrift
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 ds kidneybønner
- 2 ds hakkede tomater i god kvalitet
- 3 spsk tomatpurê
- 1 mellemstort gult løg
- 1 lille dåse mais
- 1/2 rød chili
- 1/4 Romanesco salathovede
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk tacokrydderi eller 1/2 pose tacokrydderi se opskrift nedenfor på hjemmelavet tacokrydderi
- 1 bullionterning
- 6 dl vand
- revet ost til garniture
Sådan gør du
- Hak løg og romanesco, hak chili og hvidløg meget fint. Steg ved middelvarme i lidt smør eller olie til løgene er blanke. Læg det nu over i en gryde.
- Steg og brun det hakkede oksekød og flyt det over i samme gryde som løgene.
- Tilsæt derefter resten af ingredienserne. Hold lidt igen med vandet. Lad suppen simre i 10-15 minutter.
- Juster med vand til konsistensen er perfekt.
- Suppen serveres varm med lidt ost på toppen. Du kan eventuelt servere med lidt cremefraiche, små stykker avokado eller knuste nachochips til. Hvis du har friske krydderurter liggende, så kan du strø det hen over suppen.
Tacosuppe er in tex-mex inspireret ret. Denne variant kommer dog slet ikke fra den anden side af Atlanten, men fra den anden side af Skagerak. HurtigMums har haft besøg af den norske madblogger Mariann Hauge, som introducerede os til retten tacosuppe.
Dejligt smagfuldt måltid ❤
Nedenfor er der en opskrift på hjemmelavet tacokrydderi, som du eventuelt kan bruge:
Hjemmelavet tacokrydderi
3 spsk chilipulver
2,5 ts chiliflager (knuste)
2,5 ts tørret oregano
2 spsk spidskommen
2 spsk paprikapulver
2,5 ts hvidløgspulver
1,5-2 spsk havsalt
2 ts sort pepper (kan eventuelt erstattes med 1-2 ts cayennepepper)
Sådan laver du hjemmelavet tacokrydderi:
Bland det hele sammen og opbevar det i et lufttæt glas. Vær opmærksom på at krydderi kan have mange forskellige styrker særligt ved eksempelvis chilier som købes i lokale grønthandlere, hold eventuelt lidt igen med mængderne og smag til, når du laver blandingen.
Voila så har du hjemmelavet tacokrydderi!
Prøv eventuelt disse grovboller til fra Mariann Hauges blog Mary Loves The Little Things, som på norsk hedder proteinstykker. De smager “kjempegodt” til 🙂