Pozole

Er du til stærk, udenlandsk mad, så skal du prøve pozole. Det er en suppe/stuvning fra Mexico. Pozole betyder egentlig majssemulje – men der er ikke meget majssemulje over min pozole. Der er til gengæld mange andre gode sager i den.

Der er ikke meget ”hurtigt” over pozole – bortset fra at gryden hurtigt er tom – men ”mums”, det er det helt sikkert.

Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

pozole

Pozole – opskrift

Der findes tre typer pozole – hvid, grøn og rød. Min må siges at høre til i den røde kategori. Du kan regulere styrken ved at komme mere eller mindre chili og hvidløg i eller ved at skrabe kernerne ud af chilien, hvis du vil gøre den mildere i smagen.
Ingen anmeldelser
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 494kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 150 g kikærter – som du sætter i blød i rigeligt vand om morgen inden du går på arbejde
  • 1 laurbærblad
  • 2 røde chilier – eller efter smag
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 rød peberfrugt – afhængig af størrelse
  • 500 g skinkekød i tern
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dåse flåede tomater – hakkede
  • 4 tortillaer
  • 5-6 radiser
  • 1 lime
  • Lidt koriander – eller bredbladet persille hvis du som jeg ikke kan lide koriander
  • Olie til stegning
  • Sukker og salt

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne, og kog dem møre i vand tilsat laurbærbladet – det tager ca. 40 minutter.
  • Hak imens chilier, løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
  • Svits kødet i lidt olie, og tilsæt chili, løg og hvidløg, og lad det svitse med i ½ minuts tid.
  • Tilsæt peberfrugt, spidskommen og tomater, og lad hele herligheden simre under låg i ca. 1½ time.
  • Spæd op med kogevand fra kikærterne undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tilsæt til sidst de kogte, afdryppede kikærter, og smag til med salt og sukker.
  • Klip eller skær tortillaerne i brede strimler – sådan ca. 2½ cm eller deromkring.
  • Steg dem i rigeligt olie i ganske kort tid, til de er gyldne og sprøde – de skal ikke have ret lang tid.
  • Læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle, og drys med groft salt.
  • Skær radiserne i tynde skiver, og servér dem sammen med lime i både eller skiver, tortillastrimlerne og den bredbladede persille til din pozole.

Noter

Chili giver en varm følelse i munden, og derfor er en læskende, kold drik det bedste at servere til, så den kan køle den chilivarme mund ned. Det gør en hvidvin med lidt sødme bedst – f.eks. en Riesling Spätlese. Insisterer du på rødvin, så vælg en let en, og server den kølig. Det kunne f.eks. være en Beaujolais.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 494kcal | Kulhydrat: 34g | Protein: 34g | Fedt: 25g | Mættet fedt: 9g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Kolesterol: 78mg | Natrium: 1715mg | Kalium: 755mg | Fiber: 6g | Sukker: 7g | Vitamin C: 64mg | Calcium: 94mg | Jern: 4mg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE