Pozole

Er du til stærk, udenlandsk mad, så skal du prøve pozole. Det er en suppe/stuvning fra Mexico. Pozole betyder egentlig majssemulje – men der er ikke meget majssemulje over min pozole. Der er til gengæld mange andre gode sager i den.

Der er ikke meget ”hurtigt” over pozole – bortset fra at gryden hurtigt er tom – men ”mums”, det er det helt sikkert.

Pozole – opskrift

Annonce

Der findes tre typer pozole – hvid, grøn og rød. Min må siges at høre til i den røde kategori. Du kan regulere styrken ved at komme mere eller mindre chili og hvidløg i eller ved at skrabe kernerne ud af chilien, hvis du vil gøre den mildere i smagen.

pozole

Det skal du bruge til pozole til 4 personer

  • 150 g kikærter – som du sætter i blød i rigeligt vand om morgen, inden du går på arbejde
  • 1 laurbærblad
  • 2 røde chilier – eller efter smag
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 rød peberfrugt – afhængig af størrelse
  • 500 g skinkekød i tern
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dåse flåede tomater – hakkede
  • 4 tortillaer
  • 5-6 radiser
  • 1 lime
  • Lidt koriander – eller bredbladet persille, hvis du som jeg ikke kan lide koriander
  • Olie til stegning
  • Sukker og salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl kikærterne, og kog dem møre i vand tilsat laurbærbladet – det tager ca. 40 minutter.
  2. Hak imens chilier, løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
  3. Svits kødet i lidt olie, og tilsæt chili, løg og hvidløg, og lad det svitse med i ½ minuts tid.
  4. Tilsæt peberfrugt, spidskommen og tomater, og lad hele herligheden simre under låg i ca. 1½ time.
  5. Spæd op med kogevand fra kikærterne undervejs, så det ikke brænder på.
  6. Tilsæt til sidst de kogte, afdryppede kikærter, og smag til med salt og sukker.
  7. Klip eller skær tortillaerne i brede strimler – sådan ca. 2½ cm eller deromkring.
  8. Steg dem i rigeligt olie i ganske kort tid, til de er gyldne og sprøde – de skal ikke have ret lang tid.
  9. Læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle, og drys med groft salt.
  10. Skær radiserne i tynde skiver, og servér dem sammen med lime i både eller skiver, tortillastrimlerne og den bredbladede persille til din pozole.

Chili giver en varm følelse i munden, og derfor er en læskende, kold drik det bedste at servere til, så den kan køle den chilivarme mund ned. Det gør en hvidvin med lidt sødme bedst – f.eks. en Riesling Spätlese. Insisterer du på rødvin, så vælg en let en, og server den kølig. Det kunne f.eks. være en Beaujolais.

 

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 1½ time

 

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pozole
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here