Pozole

Sidst opdateret: 6. april 2024

Er du til stærk, udenlandsk mad, så skal du prøve pozole. Det er en suppe/stuvning fra Mexico. Pozole betyder egentlig majssemulje – men der er ikke meget majssemulje over min pozole. Der er til gengæld mange andre gode sager i den.

Der er ikke meget ”hurtigt” over pozole – bortset fra at gryden hurtigt er tom – men ”mums”, det er det helt sikkert.

pozole

Pozole – opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Ret: Forret, Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 494kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der findes tre typer pozole – hvid, grøn og rød. Min må siges at høre til i den røde kategori. Du kan regulere styrken ved at komme mere eller mindre chili og hvidløg i eller ved at skrabe kernerne ud af chilien, hvis du vil gøre den mildere i smagen.

Ingredienser

  • 150 g kikærter – som du sætter i blød i rigeligt vand om morgen inden du går på arbejde
  • 1 laurbærblad
  • 2 røde chilier – eller efter smag
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½-1 rød peberfrugt – afhængig af størrelse
  • 500 g skinkekød i tern
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dåse flåede tomater – hakkede
  • 4 tortillaer
  • 5-6 radiser
  • 1 lime
  • Lidt koriander – eller bredbladet persille hvis du som jeg ikke kan lide koriander
  • Olie til stegning
  • Sukker og salt
lodtrækning

Sådan gør du

  • Skyl kikærterne, og kog dem møre i vand tilsat laurbærbladet – det tager ca. 40 minutter.
  • Hak imens chilier, løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern.
  • Svits kødet i lidt olie, og tilsæt chili, løg og hvidløg, og lad det svitse med i ½ minuts tid.
  • Tilsæt peberfrugt, spidskommen og tomater, og lad hele herligheden simre under låg i ca. 1½ time.
  • Spæd op med kogevand fra kikærterne undervejs, så det ikke brænder på.
  • Tilsæt til sidst de kogte, afdryppede kikærter, og smag til med salt og sukker.
  • Klip eller skær tortillaerne i brede strimler – sådan ca. 2½ cm eller deromkring.
  • Steg dem i rigeligt olie i ganske kort tid, til de er gyldne og sprøde – de skal ikke have ret lang tid.
  • Læg dem på fedtsugende papir – f.eks. køkkenrulle, og drys med groft salt.
  • Skær radiserne i tynde skiver, og servér dem sammen med lime i både eller skiver, tortillastrimlerne og den bredbladede persille til din pozole.

Noter

Chili giver en varm følelse i munden, og derfor er en læskende, kold drik det bedste at servere til, så den kan køle den chilivarme mund ned. Det gør en hvidvin med lidt sødme bedst – f.eks. en Riesling Spätlese. Insisterer du på rødvin, så vælg en let en, og server den kølig. Det kunne f.eks. være en Beaujolais.

Nutrition

Kalorier: 494kcal | Kulhydrat: 34g | Protein: 34g | Fedt: 25g | Mættet fedt: 9g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Kolesterol: 78mg | Natrium: 1715mg | Kalium: 755mg | Fiber: 6g | Sukker: 7g | Vitamin C: 64mg | Calcium: 94mg | Jern: 4mg
pozole
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Temaartikler fra HurtigMums

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.