Vegetarfrikadeller er vel egentlig ikke frikadeller, da en frikadelle – i hvert fald ifølge Gyldendals Den Store Danske – er en stegt farsbolle, og fars ifølge samme opslagsværk er hakket kød. Det var bare lige en filosofering over begrebet vegetarfrikadelle. Herunder får du noget mere håndgribeligt – nemlig opskriften.

.

Frikadellerne, som du får opskriften på herunder, indeholder ikke meget protein. Så vil du have lidt mere protein ind i måltidet, kan du enten tilsætte nogle kikærter, bønner eller linser, eller du kan servere en lækker bønnesalat eller kikærtesalat til, eller du kan servere dem med hummus.

Vegetarfrikadeller – opskrift

Frikadellerne her er perfekte, når du har kogte ris til overs fra dagen før. De er nemlig fyldt med kogte ris. Derudover er de fyldt med rodfrugter og spinat. Du kan sådan set komme hvad som helst i af rodfrugter. Kommer du rødbede i, som jeg har gjort i dem, du kan se på billedet, får dunserne selvfølgelig farve derefter.

Antal personer:
4

Tid i alt:
25M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til

vegetarfrikadeller

 

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille gulerod
  • 1 lille rødbede
  • 1 dl frossen, optøet og afdryppet spinat
  • 3 dl kogte ris – du kan også bruge blomkålsris
  • 1 spsk. tørret merian
  • 4 spsk. havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 æg – kan udelades, men så kan frikadellerne være svære at få til at hænge sammen
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan laver du vegetarfrikadeller

  1. Pil løg og hvidløg, og skræl gulerod og rødbede.
  2. Blend løg, hvidløg, gulerod, rødbede og spinat.
  3. Bland massen med ris, merian, havregryn, mel og æg, til du har en farslignende masse.
  4. Tilsæt evt. mere havregryn og/eller mel, hvis massen er for våd.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Varm olie op på en stegepande.
  7. Form massen til ovale boller med en spiseske, brun dem på begge sider i olien, og steg dem til de er gennemvarme. Det tager 4-5 minutter. De kan godt flyde lidt ud.

Tip: Brug gummi- eller engangshandsker, når du skræller rødbede, så undgår du rødlige fingerspidser i flere dage. 

Frikadellerne her egner sig ikke til frysning, da de bliver porøse ved optøning. De skal faktisk helst spises samme dag, som de er tilberedt. Alternativt kan de bruges som pålæg dagen efter.

Vegetarfrikadeller med bønner

Hvis du gerne vil have lidt flere proteiner i dine vegetarfrikadeller, kan du som nævnte tilsætte kikærter, bønner eller linser, som alle tre indeholder store mængder protein.

Køb en dåse kikærter eller bønner, hæld væden fra, og blend dem sammen med grøntsagerne. Køber du tørrede kikærter eller bønner, skal de sættes i blød og koges, som sådan nogle nu engang skal, inden de kan bruges i farsen.

Vælger du linser, kan du selvfølgelig bruge forkogte grønne linser på dåse, men du kan også bruge tørrede linser – både røde og grønne – som du overhælder med kogende vand eller bouillon og lader dem trække et kvarters tid. Lad dem derefter dryppe af, hvorefter de kan bruges i farsen.

Personligt er jeg mest til de røde linser, når der skal linser i frikadellerne.

Andre opskrifter

Hvis du mangler noget at servere til frikadellerne (frækkedelerwink) så kan vi varmt anbefalde vores opskrifter på coleslaw og coleslaw-dressing. Hvis du generelt er til vegetar mad, kan du med fordel prøve vores vegetarburger hvor du evt. kan skifte Natuli' hakket ud med vegetarfrikadellen. 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Vegetarfrikadeller
Kok:
Udgivet den
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

x