Coleslaw-dressing

Coleslaw-dressing er det der gør coleslaw så velsmagende. Uden dressing ville det jo bare være snittet kål. Dressingen til coleslaw må gerne være fed og cremet, så den rigtig kan hænge fast på kålstrimlerne og de øvrige ingredienser, du bruger i din coleslaw. Og det er den dressing, du får opskriften på herunder.

I gryden – hvad enten du tilbereder på komfur, i ovn eller på grill – skal stegen have ca. 90 minutter. I slow cookeren skal den have noget længere tid – det er jo det, der er formålet med en slow cooker – i alt sådan ca. 7-8 timer, men her får du altså også det møreste resultat. Derudover er der ikke stor forskel på tilberedningen eller ingredienserne.

Uanset, hvordan du tilbereder din gammeldags oksesteg, så skal kødet være så mørt, at det nærmest smelter på tungen. Her skal der ikke være behov for kniv og gaffel – eller i hvert fald ikke for kniv.

coleslaw-dressing

Coleslaw-dressing - opskrift

5 fra 1 stemme
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem - Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • spsk. mayonnaise – hjemmelavet mayonnaise er selvfølgelig at foretrække
  • 4 spsk. kvark
  • 1 tsk. sød sennep
  • 2-2½ spsk. piskefløde
  • ½ tsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. hakket purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør mayonnaise, kvark og sennep sammen.
  • Tilsæt så meget fløde, at dressingen får den ønskede konsistens.
  • Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
  • Tilsæt hakket purløg.

Til denne dressing passer f.eks. en nordisk inspireret coleslaw godt til. Den får du lige opskriften på her:

coleslaw-dressing

Nordisk inspireret coleslaw

5 fra 1 stemme
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • ½ spidskål – hvid rød eller en blanding af hvid og rød
  • ½ knoldselleri – selvom du ikke er vild med selleri så prøv alligevel
  • 1 tsk. salt
  • 3-4 spsk. jumborosiner
  • 1-2 spsk. hakket grønt kan udelades – f.eks. karse, kørvel eller persille

Sådan gør du

  • Fjern de yderste grove blade på spidskålen, og skær den i fine strimler – evt. på et juliennejern ellers med en skarp kniv.
  • Skræl sellerien, og skær også den i tynde strimler – det er nemmest med en juliennetyndskræller eller et juliennejern.
  • Læg kål- og selleristrimler i et dørslag, og fordel saltet over.
  • Vend rundt et par gange med hænderne, og lad kål og selleri dryppe af i 10-15 minutter.
  • Skyl saltet af, og stil igen til afdrypning.
  • Bland med dressingen, og top med rosiner
  • Drys evt. med hakket grønt.

Noter

Tip I: Pas på med saltet på kål og selleri. Det syner måske af lidt, men det smager af meget. Og selvom du skyller kål og selleri bagefter, kan det nemt blive for salt.
Tip II: I stedet for rosiner kan du toppe med blåbær – evt. tørrede – tørrede tranebær, solsikkekerner eller måske ristede mandler. Find en topping, du synes smager godt sammen med dressing, kål og selleri.

Det vidste du ikke om coleslaw

Det menes, at coleslaw blev spist allerede i det gamle Romerrige, men at det kom til Amerika i 1800-tallet med den tyske indvandrere i Pennsylvania i den ”moderne” form med mayonnaisedressing. Tidligere var dressingen en olie-eddike-dressing.

Ordet ’coleslaw’ skulle efter sigende være nederlandsk og betyde ’kål-salat’. Frem til 1860 blev retten i England kaldt for ’cold (kold) slaw’.

Den mest almindelige form for coleslaw består af hvidkål, gulerødder, æbler og løg, men der findes også andre varianter med rødkål og ananas eller som opskriften herover med selleri og spidskål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
x