Coleslaw-dressing er det der gør coleslaw så velsmagende. Uden dressing ville det jo bare være snittet kål. Dressingen til coleslaw må gerne være fed og cremet, så den rigtig kan hænge fast på kålstrimlerne og de øvrige ingredienser, du bruger i din coleslaw. Og det er den dressing, du får opskriften på herunder.
I gryden – hvad enten du tilbereder på komfur, i ovn eller på grill – skal stegen have ca. 90 minutter. I slow cookeren skal den have noget længere tid – det er jo det, der er formålet med en slow cooker – i alt sådan ca. 7-8 timer, men her får du altså også det møreste resultat. Derudover er der ikke stor forskel på tilberedningen eller ingredienserne.
Uanset, hvordan du tilbereder din gammeldags oksesteg, så skal kødet være så mørt, at det nærmest smelter på tungen. Her skal der ikke være behov for kniv og gaffel – eller i hvert fald ikke for kniv.
Opskrift på coleslaw dressing
Coleslaw-dressing – opskrift
Ingredients
- 1½ spsk. mayonnaise – hjemmelavet mayonnaise er selvfølgelig at foretrække
- 4 spsk. kvark
- 1 tsk. sød sennep
- 2-2½ spsk. piskefløde
- ½ tsk. æblecidereddike
- 1 spsk. hakket purløg
- Salt og peber
Instructions
- Rør mayonnaise, kvark og sennep sammen.
- Tilsæt så meget fløde, at dressingen får den ønskede konsistens.
- Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
- Tilsæt hakket purløg.
Til denne dressing passer en nordisk inspireret coleslaw godt til. Den får du lige opskriften på her:
Opskrift på nordisk inspireret coleslaw
Nordisk inspireret coleslaw
Ingredients
- ½ spidskål – hvid rød eller en blanding af hvid og rød
- ½ knoldselleri – selvom du ikke er vild med selleri så prøv alligevel
- 1 tsk. salt
- 3-4 spsk. jumborosiner
- 1-2 spsk. hakket grønt kan udelades – f.eks. karse, kørvel eller persille
Instructions
- Fjern de yderste grove blade på spidskålen, og skær den i fine strimler – evt. på et juliennejern ellers med en skarp kniv.
- Skræl sellerien, og skær også den i tynde strimler – det er nemmest med en juliennetyndskræller eller et juliennejern.
- Læg kål- og selleristrimler i et dørslag, og fordel saltet over.
- Vend rundt et par gange med hænderne, og lad kål og selleri dryppe af i 10-15 minutter.
- Skyl saltet af, og stil igen til afdrypning.
- Bland med dressingen, og top med rosiner
- Drys evt. med hakket grønt.
Notes
Det vidste du ikke om coleslaw
Det menes, at coleslaw blev spist allerede i det gamle Romerrige, men at det kom til Amerika i 1800-tallet med den tyske indvandrere i Pennsylvania i den ”moderne” form med mayonnaisedressing. Tidligere var dressingen en olie-eddike-dressing.
Ordet ’coleslaw’ skulle efter sigende være nederlandsk og betyde ’kål-salat’. Frem til 1860 blev retten i England kaldt for ’cold (kold) slaw’.
Den mest almindelige form for coleslaw består af hvidkål, gulerødder, æbler og løg, men der findes også andre varianter med rødkål og ananas eller som opskriften herover med selleri og spidskål.