Cannelloni er store pastarør, som du kan fylde med italienske herligheder, så de kommer til at smage af sydens sol og varme – eller noget andet, hvad du nu har lyst til at komme i dem. Kan du ikke få fat i cannelloni pasta, så kan du bruge pastaplader – lasagneplader, som du ruller om fyldet.

cannelloni

Bruger du lasagneplader i stedet for cannelloni, så kan det være en god idé at halvere dem på den korte led, da de ellers enten er svære at styre, eller du får for tykt et pastalag, som så bliver sejt og hårdt, når de bages.

Cannelloni – opskrift

Cannelloni fyldes ofte med spinat og ricotta eller mozzarella, eller med oksekød og tomat og oksekød – lidt ligesom lasagne bare uden bechamelsaucen. Jeg har valgt at fylde disse med kød- og tomatsovs.

Det skal du bruge til 12 cannellonier

  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • 1 flaske mosede tomater
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 12 cannellonier eller 6 lasagneplader – hvis du bruger tørrede lasagneplader, skal de koges i ca. 5 minutter, så de bliver bløde, kan skæres over og rulles omkring fyldet.
  • lidt friskrevet parmesan
  • Salt og peber

Sådan laver du cannelloni

  1. Pil løg og 2 fed hvidløg, og hak dem fint.
  2. Svits dem i lidt olie, og tilsæt herefter det hakkede oksekød, og lad det brune.
  3. Hak den skyllede basilikum.
  4. Tilsæt 2 spsk. af de mosede tomater sammen med basilikum, og smag det hele til med salt og peber.
  5. Pil de sidste 3 fed hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
  6. Svits hvidløget kort i lidt olie, og tilsæt resten af de mosede tomater, og varm det hele hurtigt igennem – pas på med at skrue for højt op for varmen. Det sprøjter, og det er ikke sjovt at gøre rent.
  7. Smagt til med oregano, salt og peber.
  8. Tænd ovnen på 185° C.
  9. Fordel kødfyldet i cannellonierne – eller på lasagnepladerne, og rul – og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
  10. Hæld tomatsaucen over – sørg for det dækker cannellonierne helt – og sæt dem i ovnen i ca. 25 minutter.
  11. Drys eventuelt med friskrevet parmesan inden servering.

 

Tilbehør til cannelloni med oksekød

Cannellonier med oksekød smager godt med salat til. Det skal bare være en salat med ikke for mange ingredienser. For eksempel er en spinatsalat. Eller du kan blande lige dele rucolasalat og basilikum og lave en dressing af 1 del hvidvinseddike og 2 dele olivenolie smagt til med salt og hælde over de grønne blade.

Til de voksne kan du servere en Montepulciano d’Abruzzo, som er en fyldig, frisk, italiensk rødvin, der er velsmagende og i den billige ende af prisskalaen og druesaft til børnene – så bliver det ikke mere italiensk.

Inspiration – Andre italienske retter:

Du kan finde mange andre pastaretter her på siden udover cannelloni. Nedenfor er der et lille udvalg:

Lakselasagne – Vi elsker alle lasagne, men den her opskrift på lakselasagne er fænomenal. Se vores opskrift på lakselasagne her.

Spaghetti Carbonara – Denne pastaret er nem og tager kun omkring en halv time at lave. Spaghetti Carbonara er indbegrebet af det italienske køkken. Spaghetti Carbonara er nemt og hurtigt at lave og så smager det drøngodt.

Frittata – Lækker italiensk æggekage. Den er sådan set meget som en dansk æggekage men har et italiensk tvist.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Cannelloni
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)