Cannelloni

Lækker opskrift på klassisk canneloni med oksekød og basilikum bagt i ovnen.

cannelloni

Cannelloni – opskrift

5 fra 1 stemme
Ret: aftensmad
Køkken: Italiensk
Antal: 12 stykker
Kalorier: 119kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Cannelloni fyldes ofte med spinat og ricotta eller mozzarella, eller med oksekød og tomat og oksekød – lidt ligesom lasagne bare uden bechamelsaucen. Jeg har valgt at fylde disse med kød- og tomatsovs.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 300 g hakket oksekød
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • 1 flaske mosede tomater
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 12 cannelloni eller 6 lasagneplader Hvis du bruger tørrede lasagneplader skal de koges i ca. 5 minutter, så de bliver bløde, kan skæres over og rulles omkring fyldet.
  • lidt friskrevet parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil løg og 2 fed hvidløg, og hak dem fint.
  • Svits dem i lidt olie, og tilsæt herefter det hakkede oksekød, og lad det brune.
  • Hak den skyllede basilikum.
  • Tilsæt 2 spsk. af de mosede tomater sammen med basilikum, og smag det hele til med salt og peber.
  • Pil de sidste 3 fed hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
  • Svits hvidløget kort i lidt olie, og tilsæt resten af de mosede tomater, og varm det hele hurtigt igennem – pas på med at skrue for højt op for varmen. Det sprøjter, og det er ikke sjovt at gøre rent.
  • Smagt til med oregano, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 185° C.
  • Fordel kødfyldet i cannelloniene – eller på lasagnepladerne, og rul – og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
  • Hæld tomatsaucen over – sørg for det dækker cannelloniene helt – og sæt dem i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Drys eventuelt med friskrevet parmesan inden servering.

Nutrition

Kalorier: 119kcal | Kulhydrat: 11g | Protein: 6g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 18mg | Natrium: 18mg | Kalium: 99mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 12mg | Jern: 1mg

Lidt om vores cannelloni opskrift

Cannelloni er store pastarør, som du kan fylde med italienske herligheder, så de kommer til at smage af sydens sol og varme – eller noget andet, hvad du nu har lyst til at komme i dem. Kan du ikke få fat i cannelloni pasta, så kan du bruge pastaplader – lasagneplader, som du ruller om fyldet.

Bruger du lasagneplader i stedet for cannelloni, så kan det være en god idé at halvere dem på den korte led, da de ellers enten er svære at styre, eller du får for tykt et pastalag, som så bliver sejt og hårdt, når de bages.

Tilbehør til cannelloni med oksekød

Cannellonier med oksekød smager godt med salat til. Det skal bare være en salat med ikke for mange ingredienser. For eksempel er en spinatsalat. Eller du kan blande lige dele rucolasalat og basilikum og lave en dressing af 1 del hvidvinseddike og 2 dele olivenolie smagt til med salt og hælde over de grønne blade.

Til de voksne kan du servere en Montepulciano d’Abruzzo, som er en fyldig, frisk, italiensk rødvin, der er velsmagende og i den billige ende af prisskalaen og druesaft til børnene – så bliver det ikke mere italiensk.

Wiki: Hvad er cannelloni?

Cannelloni er en italiensk pastaret, der består af store rørformede pastaskaller, som fyldes med forskellige ingredienser, oftest en blanding af hakket kød, grøntsager og ricottaost. Efter at de er fyldt, arrangeres cannelloni i et ovnfast fad og overhældes typisk med tomat- eller béchamelsauce, og ofte et drys revet ost, før de bages i ovnen til de er gyldne og sprøde på toppen. Navnet ‘cannelloni’ betyder bogstaveligt ‘store rør’ på italiensk, hvilket beskriver pastaens form perfekt. Cannelloni er en elsket del af den italienske madkultur og serveres ofte ved særlige lejligheder og festmåltider. Retten er en smagfuld kombination af blød pasta, rig fyld og cremet sauce, der sammen skaber en robust og tilfredsstillende måltid.

Inspiration – Andre italienske retter:

Du kan finde mange andre pastaretter her på siden udover cannelloni. Nedenfor er der et lille udvalg:

Lakselasagne – Vi elsker alle lasagne, men den her opskrift på lakselasagne er fænomenal. Se vores opskrift på lakselasagne her.

Spaghetti Carbonara – Denne pastaret er nem og tager kun omkring en halv time at lave. Spaghetti Carbonara er indbegrebet af det italienske køkken. Spaghetti Carbonara er nemt og hurtigt at lave og så smager det drøngodt.

Frittata – Lækker italiensk æggekage. Den er sådan set meget som en dansk æggekage men har et italiensk tvist.

Bliv evt. lidt lækkersulten eller få lidt mere inspiration fra dette lille galleri

Sidst opdateret: 17. april 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter