Pastasalat med pesto. Hvis du kan lide pesto, kan du spise pesto i og til næsten alt. Og denne pastasalat med pesto vil med garanti blive en af dine favoritter. Den er cremet og lækker med bid og friskhed fra ærter, pinjekerner og kapers og saftighed fra tomaterne.
Jeg har i denne opskrift brugt de konkylieformede pastaer – de kaldes også for gnocchi – hvor pestoen rigtig kan smyge sig rundt om, så de bliver sovset godt ind i den, så den kommer til at blive en del af pastaen og ikke bare en dressing, der flyder rundt i bunden, når pastaen har stået et par minutter.
Få endnu mere inspiration af vores gode venner fra Gastrofun
Pastasalat med pesto
Ingen anmeldelser
Forb. tid: 10 minutter minutter
Tilb. tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Ret: aftensmad, Forret, Salat
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 334kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg har brugt basilikumpesto, men persillepesto eller rød pesto vil også smage lækkert i salaten – altså i stedet for ikke sammen med.
Ingredienser
- 300 g gnocchi
- 1 spsk. olivenolie
- 1 dl basilikumpesto
- 1 spsk. kapers
- 200 g cocktailtomater – andre tomater kan også bruges
- 1 lille håndfuld friske basilikumblade
- ½ dl pinjekerner
- 1 dl ærter
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og lad den derefter dryppe godt af i et dørslag.
- Vend olie og basilikum rundt i pastaen, mens den endnu er lun, så suger den nemlig bedre til sig.
- Lad kapersene dryppe af, og hak dem groft.
- Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte eller halve – afhængig af tomaternes størrelse – fjern eventuelle rester fra tomatens stilk og blomst.
- Skyl basilikumbladene, og hak dem groft.
- Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål, og smag til med salt og peber.
Noter
Pastasalaten her kan spises kold eller lun, ikke varm. Den kan spises til alt, hvad du ville servere pasta eller salat eller begge dele til. Sidst jeg lavede pastasalat med pesto, fik vi den til koteletter og forrige gang til stegt flæsk. Pastasalaten smager dog også skønt i madpakken, hvis der skulle blive noget tilovers.
Nutrition
Kalorier: 334kcal | Kulhydrat: 36g | Protein: 8g | Fedt: 19g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Kolesterol: 2mg | Natrium: 499mg | Kalium: 254mg | Fiber: 5g | Sukker: 4g | Vitamin C: 17mg | Calcium: 69mg | Jern: 4mg
Hjemmelavet pesto
Ingen anmeldelser
Tilb. tid: 10 minutter minutter
Ret: hurtigmums, Sovs, Tilbehør
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 203kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Har du tiden – det tager faktisk ikke særlig lang tid – og lysten til at lave din egen pesto, så hold dig endelig ikke tilbage. Det smager altid skønt med hjemmelavede ingredienser, og så er der bare en vis tilfredshed ved at have lavet det selv, ikk’?
Ingredienser
- 1 god stor håndfuld frisk basilikum
- 3 fed hvidløg
- 25 g parmesan – helt stykke ikke revet, det klarer du selv. Parmesan købt revet smager af ingenting
- 4 spsk. olivenolie
- 1 dl pinjekerner
- Salt
Sådan gør du
- Skyl basilikummen, og hak den groft.
- Pil hvidløgsfeddene.
- Skær parmesanosten i mindre stykker.
- Kom hele herligheden – undtagen salt – i minihakkeren eller blenderen, og kør til du har en ensartet puré uden klumper. Kom evt. mere olie ved, hvis pestoen er for ”tør”.
- Smag til med salt.
Noter
Tip: Synes du ikke om den skarpe smag af hvidløg, kan du give hvidløgsfeddene et hurtigt opkog eller hælde kogende vand over dem, og lad dem stå i 5-7 minutter. Det tager den skarpe smag uden at fjerne smagen af hvidløg helt.
Nutrition
Kalorier: 203kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 6g | Fedt: 20g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 9g | Enkeltumættet fedtsyre: 6g | Kolesterol: 4mg | Natrium: 101mg | Kalium: 158mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 80mg | Jern: 1mg
Se evt. vores lille galleri og bliv inspireret