Pastasalat med pesto. Hvis du kan lide pesto, kan du spise pesto i og til næsten alt. Og denne pastasalat med pesto vil med garanti blive en af dine favoritter. Den er cremet og lækker med bid og friskhed fra ærter, pinjekerner og kapers og saftighed fra tomaterne.

Jeg har i denne opskrift brugt de konkylieformede pastaer – de kaldes også for gnocchi – hvor pestoen rigtig kan smyge sig rundt om, så de bliver sovset godt ind i den, så den kommer til at blive en del af pastaen og ikke bare en dressing, der flyder rundt i bunden, når pastaen har stået et par minutter.

Pastasalat med pesto

Pastasalat med pesto

Jeg har brugt basilikumpesto, men persillepesto eller rød pesto vil også smage lækkert i salaten – altså i stedet for ikke sammen med.

Det har jeg brugt i salaten til 4 personer

  • 300 g gnocchi
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl basilikumpesto
  • 1 spsk. kapers
  • 200 g cocktailtomater – andre tomater kan også bruges
  • 1 lille håndfuld friske basilikumblade
  • ½ dl pinjekerner
  • 1 dl ærter
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og lad den derefter dryppe godt af i et dørslag.
  2. Vend olie og basilikum rundt i pastaen, mens den endnu er lun, så suger den nemlig bedre til sig.
  3. Lad kapersene dryppe af, og hak dem groft.
  4. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte eller halve – afhængig af tomaternes størrelse – fjern eventuelle rester fra tomatens stilk og blomst.
  5. Skyl basilikumbladene, og hak dem groft.
  6. Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål, og smag til med salt og peber.

Pastasalaten her kan spises kold eller lun, ikke varm. Den kan spises til alt, hvad du ville servere pasta eller salat eller begge dele til. Sidst jeg lavede pastasalat med pesto, fik vi den til koteletter og forrige gang til stegt flæsk. Pastasalaten smager dog også skønt i madpakken, hvis der skulle blive noget tilovers.

Hjemmelavet pesto

Har du tiden – det tager faktisk ikke særlig lang tid – og lysten til at lave din egen pesto, så hold dig endelig ikke tilbage. Det smager altid skønt med hjemmelavede ingredienser, og så er der bare en vis tilfredshed ved at have lavet det selv, ikk’?

Ingredienser

  • 1 god stor håndfuld frisk basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • 25 g parmesan – helt stykke, ikke revet, det klarer du selv. Parmesan købt revet smager af ingenting
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 dl pinjekerner
  • Salt

Sådan gør du

  1. Skyl basilikummen, og hak den groft.
  2. Pil hvidløgsfeddene.
  3. Skær parmesanosten i mindre stykker.
  4. Kom hele herligheden – undtagen salt – i minihakkeren eller blenderen, og kør til du har en ensartet puré uden klumper. Kom evt. mere olie ved, hvis pestoen er for ”tør”.
  5. Smag til med salt.

Tip: Synes du ikke om den skarpe smag af hvidløg, kan du give hvidløgsfeddene et hurtigt opkog eller hælde kogende vand over dem, og lad dem stå i 5-7 minutter. Det tager den skarpe smag uden at fjerne smagen af hvidløg helt.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pastasalat med pesto
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug