Ugali

ugali

Ugali opskrift

Forfatter: Beate Grandahl
Til gengæld er det nemt at lave ugali. Den består kun af to ingredienser. Du skal bruge ca. dobbelt så meget vand som hvid majsmel. Så hvis du bruger 2 dl majsmel, skal du bruge 3-4 dl vand. Massen skal have en tykkelse, så du med hænderne kan forme den.

Ingredienser

  • 2 dl majsmel
  • 4 dl vand

Sådan gør du

  • Først bringer du vandet i kog.
  • Skru derefter ned til medium varme, og tilsæt majsmelet lidt ad gangen under konstant omrøring. Du kan bruge en ganske almindelig grydeske af plastic, men det virker mere korrekt at bruge en træske – vi er dog trods alt i Afrikas køkken.
  • Rør rundt til melet er opløst og har absorberet vandet. Husk at blive ved med at røre rundt, indtil du har en stiv majsbolle.
  • Lad nu gryden stå på kogepladen i et minut. Rør herefter. Lad den igen stå et minut, og rør efterfølgende. Fortsæt sådan en 4-5 gange i alt, til ugalien begynder at lugte som brændt popkorn. Vær ikke bange for, at det brænder på, for det gør det. Det er sikkert som amen i kirken.
  • Når duften – eller lugten – af brændt popcorn breder sig, former du en rund bolle af ugalien og lægger den på en tallerken eller i et keramikfad.

Video

Noter

Serveres til gryderetter og stegt fisk og kød.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Ugali er den mest almindelige basisfødevare med kulhydrater i sydlige Afrika og områderne omkring Afrikas Store Søer. Lidt ligesom kartoflerne er i Danmark. Ugali fremstilles af majsmel – hvidt majsmel, vel at mærke. Det koges med vand til en tyk grød.

Det er gul majsmel, vi er mest vant til i Danmark. Den hvide majsmel er ikke nem at få fat i herhjemme. Du kan dog købe den (dyrt med porto) på nettet, i udenlandske grønthandlere eller i en afrikansk butik, hvis du lige har en sådan rundt om hjørnet.

Forberedelsestid: 0 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Se også disse opskrifter