Cookies

Cookies betyder egentlig bare småkage på amerikansk. Men det er ikke det eneste ”bare”, der er ved dem. De smager nemlig bare afsindigt lækkert – især dem med chokolade.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skulle vælge, hvis jeg skulle vælge mellem chokoladekage og chokoladecookies – begge dele formentlig.

Annonce

Du kan ikke lave for mange chokoladecookies. Det er umuligt. For ud over at smage blødt, sødt og sprødt, så smager de af mere.

Hvad er cookies?

Ud over at være små tekstfiler på din computer til at identificere dig med, m.m., når du genbesøger et website, så er cookies også småkager. Gerne store småkager. Men du bestemmer jo selv, hvor store du vil lave dem. De er oftest lidt sødere end en ”dansk” småkage og serveres derfor også tit til syrlige desserter som et sødt modspil.

Cookies

Chokoladecookies – opskrift

Den opskrift du får herunder, kan du selv variere ved at udskifte chokoladen – eller supplere den – med rosiner, tørrede tranebær, nødder af en hver art eller andre lækre sager, som du synes, vil smage underskønt i dine kager.

Det skal du bruge til 18 store eller 35-40 mindre småkager

  • 150 g blødt smør – som i stuetemperatur en time eller to
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g mørk chokolade – eller andet fyld

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
  2. Pisk smør, sukker og æg samme med en elpisker – eller i røremaskinen.
  3. Hak chokoladen i mindre stykker – grofthakket.
  4. Tilsæt mel, vaniljesukker, bagepulver og chokoladestykkerne – eller noget andet fyld.
  5. Sæt dejen som små eller store kager på en bageplade beklædt med bagepapir. Det gøres nemmest med to skeer. Der skal være god afstand imellem kagerne – mindst to bageplader skal du bruge til denne portion.
  6. Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 10-15 minutter. Det afhænger naturligvis af størrelsen.
  7. Lad kagerne afkøle på en rist, inden de lægges i kagedåse med tætsluttende låg.

Kagerne kan holde sig længe i kagedåsen – hvis du kan holde fingrene fra den.

Kagerne på billedet er en mindre udgave end den traditionelle cookie – der blev 38 lækre kager – fordi de skulle bruges til et ældre-arrangement. Og jeg vidste, at blev de for store, ville deltagerne spørge, om de ikke bare kunne få en halv kage. Så hellere bage dem lidt mindre.

Sådan hakker du nemmest chokolade (smart trick)

Har du en minihakker, der er så robust, at den klare jobbet, er det selvfølgelig den nemmeste måde at hakke chokolade på. Men ellers skal du bruge en brødkniv. En brødkniv med takket skær. Takkerne bider sig nemlig fast, så chokoladen ikke hopper rundt i hele køkkenet, som den gør, når du bruger en kniv med et helt lige skær.

Hold om knivens skaft med den ene hånd, og hold på det yderste af kniven med det nederste af den anden hånds håndflade, sådan at du holder det yderste af knivsbladet nede mod skærebrættet hele tiden, mens du hakker. Så er det bare at gå i gang fra et hjørne af og fortsætte til al chokoladen er hakket. Der skal bruges muskler.

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Cookies
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
2.51star1star1stargraygray Based on 16 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here