Grillpølser og hakkebøf på grill. Står den på traditionel grillmad hjemme i haven, så er det svært at komme uden om grillpølser og hakkebøffer. Det er nemt at lave og hurtigt færdig. Så bare et par pølsebrød og burgerboller på grillen også, og så er der aftensmad.
Du kan også lave en gang kold kartoffelsalat til. Det passer godt til både bøffer og pølser. Er du vant til at grille, tænker du måske ”bøffer og pølser”, det har man da ikke brug for en opskrift til, kan du til dels have ret. Men plejer du at ælte bøfferne, som om det var rosinboller og give dem en ordentlig omgang tæsk med en skarp kniv, før de ryger på grillen, og pølserne får en hurtig tur under gaflens spidse tænder, før de ryger sammen vej, så skulle du måske alligevel kigge med her.
Få endnu mere inspiration af vores gode venner fra Gastrofun
Grillpølser og hakkebøf på grill – opskrift
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød – ikke for magert
- Lidt olie
- 4 gode grillpølser
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med at rulle det hakkede oksekød sammen til en bred pølse. Rul pølsen, så den naturligt følger ”trådene” i det hakkede kød.
- Skær pølsen i 4 tykke skiver, pensl bøfferne på begge sider med olie.
- Læg bøfferne på direkte varme, og steg til de er gennemstegte – vend flere gange undervejs, og krydr godt med salt og peber. Bøfferne skal stege i 8-10 minutter på hver side – det afhænger selvfølgelig af tykkelsen.
- Læg pølserne på indirekte varme – du kan godt stege dem på direkte, men de revner nemmere. På indirekte varme skal pølserne have 15-20 minutter i alt – de skal selvfølgelig også vendes flere gange. Lad være med at ”prikke” pølserne, så går saftigheden af dem.
Noter
Så er det bare frem med agurkesalaten, de ristede løg, sennep, ketchup og remoulade. Velbekomme!
Nutrition
Hvor længe skal bøffen steges?
Er du i tvivl om, hvor længe dine bøffer skal have på hver side, så mål den. Det er en god tommelfingerregel, at bøffen skal stege 1 minut pr. millimeter tykkelse. Er bøffen 2 cm høj, skal den altså stege i i alt 20 minutter fordelt på begge sider – altså 10 minutter på hver side.
Du kan også tjekke med stegetermometeret. Bøffen skal have en centrumstemperatur på 70° C.