Grøn og rød linsesuppe

Linsesuppe – Jeg tror at linser – ligesom bønner (ikke de grønne haricots verts, men kidney-, pinto-, hvide bønner osv.) – er en råvare, man skal vokse sig til at kunne lide. Jeg kender i hvert fald ikke ret mange børn, der ”er store nok” til at kunne spise linser – eller bønner for den sags skyld. Men denne linsesuppe kan måske få dem til at vokse det sidste stykke.

Længere nede kan du finde vores anden opskrift på rød linsesuppe.

Opskrift på linsesuppe med grønne linser

linsesuppe

Linsesuppe opskrift

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne linsesuppe er endnu hurtigere at lave, for den er lavet på linser fra dåse, og de er kogt i forvejen. Suppen er en virkelig velsmagende måde at tilberede linser på. Suppen mætter godt og kan sagtens stå alene til et aftensmåltid måske med et stykke groft brød til.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede tomater – gerne hakkede ellers gør det selv
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. tørret timian
  • ¾ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse grønne linser
  • Lidt frisk persille
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Pil, og hak løg og hvidløg, og skræl guleroden, og skær den i små tern.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg og gulerod.
  • Tilsæt tomater, laurbær, timian og bouillon, og lad suppen koge op.
  • Hæld imens linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  • Tilsæt linserne, og kog suppen igennem, til gulerødderne er møre, eller linserne er blevet varme, hvilken af delene, der nu kommer sidst.
  • Smag linsesuppen til med salt og peber, og servér den med et drys hakket persille og evt. brød. Husk at fjerne laurbærbladet.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Mere om linsesuppe

Linser tilhører ærteblomstfamilien. Det er en plante, der bliver dyrket og er blevet det i flere tusinde år, og den findes i et hav af afarter. Det er frøene fra planten, der spises, og de er ekstremt proteinrige. Det er også derfor, at mange vegetarer spiser dem, da de jo ikke får protein fra kød.

Der er mange måder at tilberede linser på, og nogle af dem er mere velsmagende end andre. Men uanset hvad så tager det ikke særlig lang tid at tilberede linser. De skal ikke – som mange fejlagtigt tror – sættes i blød i flere timer eller halve døgn, inden de kan bruges. De skal blot skylles og derefter koges i ca. 20 minutter.

Tip I: Vil du bruge tørrede linser, lader du bare suppen koge i 20 minutter, efter linserne er tilsat. Husk at skylle dem, før du kommer dem i.

Tip II: Hvis du bruger tørrede linser, kan du stille dem i blød i nogle timer, så kan du halvere kogetiden. Det kan være praktisk, hvis maden skal være endnu hurtigere på bordet.

Tip III: Du kan også bruge røde linser – det bliver linsesuppen ikke mere rød af nærmere tværtimod, men det smager lige så godt.

Videoopskrift af linsesuppe med CrockPot Multicooker Express

Vi har fået muligheden for at lave vores lækre linsesuppe på den nye CrockPot Multicooker Express. Det kan du se en video af herunder. Hvis du også er helt vild med Crockpotten, kan du købe den her!

Hvorfor skal du skylle linser?

Du skal skylle linserne inden brug, fordi de kan være fyldt med støv. Du kommer dem bare i en sigte, og skyller dem igennem den. Prøv at lade en skål stå under, og se selv hvor grumset skyllevandet bliver.

Rød linsesuppe

Rød linsesuppe – en smuk, fyldig, varmende suppe med masser af gods i. Perfekt til de kolde dage, hvor man har lyst til suppe hurtigt, eller når man trænger til én, der giver lidt mere mæthed end almindelige supper.

Opskrift på rød linsesuppe

rød linsesuppe

Rød linsesuppe

Ret: Hovedret
Køkken: Vegetar
Antal: 2 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne opskrift er til to sultne mennesker, så hvis man er flere, bør man fordoble opskriften. Og så igang!

Ingredienser

  • 1 løg hakket fint
  • 2 fed hvidløg hakket fint
  • 1 stykke frisk ingefær ca. 1×1 cm, skrællet og hakket
  • 160 gram røde linser
  • 1 liter vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 2 tsk karry


Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde ved medium varme og steg løget til det har lidt farve, ca. 3 minutter. Tilsæt herefter hvidløg, ingefær og karry og steg lidt videre.
  • Tilsæt de røde linser og bouillon og lad koge ved svag varme under låg ca. 20 minutter, indtil linserne er udkogte.
  • Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra karry eller andre krydderier – lidt chili er f.eks godt, hvis man vil have de ekstra stærk.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Denne opskrift blev til, da jeg en dag var snotforkølet og havde lyst til at lave en suppe, der kunne hjælpe mig med at bekæmpe det. Derfor indeholder den masser af ingefær og hvidløg, som er kendt for deres helbredende egenskaber og den indeholder karry, som giver den et stærkt kick og  varmer indefra og ud. Med andre ord: en rigtig vintersuppe!

De røde linser giver masser af fylde, så jeg synes egentlig ikke, der er behov for at spise brød eller andet til, meeen hvis man er sulten, så har brød med smør jo aldrig gjort nogen skade! Mad er til for at blive eksperimenteret med, så hvis man ønsker en suppe med endnu mere tyngde, kan man prøve at koge perlebyg med, tilsætte bønner eller kokosmælk.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce