Avocado med rejer. Avocado er så lækker en frugt med rigtig mange anvendelsesmuligheder. Dog skal den være moden. En umoden avocado er uspiselig. Den er hård og sej og smager grimt. Men en solmoden avocado fra Mellemamerika – uh, det er godt. Spis den med et skvæt citronsaft, en klat cremefraiche og lidt salt og peber. Eller fyld den med rejer. Har du prøvet det? Det skulle du tage at gøre.

Første gang jeg smagte avocado, var jeg ung og umoden, og det var den også. Det var mig ubegribeligt, at andre roste avocadoer i så høje toner. Der gik flere år, før jeg forsøgte mig med avocado igen. Denne gang var den moden, og pludselig så jeg dens potentiale.

Forret med avocado og rejer

Jeg spiser ofte avocado med citron, cremefraiche, salt og peber – som tidligere nævnt. Det gør jeg til frokost. Det er nemt og velsmagende – og faktisk også sundt. Men skal der være lidt ekstra luksus over det – f.eks. til en hyggelig aften med vennerne – så laver jeg denne forret med rejer og avocado.

Antal personer:
8

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til avocado med rejer

 

 • 4 avocadoer
 • 1 stort bæger (500 g) cremefraiche 18 %
 • 1 citron
 • 1 bdt. dild
 • 600 g rejer
 • Salt og peber

Sådan laver du avocado med rejer

 1. Skær den ene citron over.
 2. Skær avocadoerne over på tværs, og udhul dem (gem skallerne).
 3. Kom alt avocadokødet i en dyb tallerken, og mos det med en gaffel.
 4. Tilsæt cremefraiche, og smag til med citronsaft, salt og peber.
 5. Skyl og hak dilden – gem noget til pynt – og bland det i.
 6. Hak rejerne groft – gem også her nogle til pynt – og bland også dem i avocadomosen.
 7. Fordel mosen i de otte avocadoskaller, og pynt med hele rejer, dild og en citronskive eller -båd.
 8. Servér med flutes.

Sådan vælger du den bedste avocado

Det kan godt nok være svært at finde en tilpas moden avocado lige netop den dag, du skal bruge den. Tit er de brune og halvrådne, eller de er hårde og umodne. Ingen af delene er optimalt.

Er der flere dage til, du skal bruge avocadoerne, så køb hellere umodne avocadoer, og lad dem modne hjemme i køkkenet. Det tager et par dage på køkkenbordet. Lægger du dem i frugtskålen sammen med æblerne, eller lægger du dem i papirposen med tomater, går det endnu hurtigere. Både æbler og tomater udskiller nemlig ætylen, som fremskynder modningsprocessen.

Når du køber avocadoer, så mærk forsigtigt på skallen. Er der områder, hvor der ligesom er luftlommer og ingen modstand, så er den helt sikkert ved at rådne indefra. Den vil du ikke have.

Mærk i toppen af avocadoen – oppe ved blomsterstilken. Er den blød, men har stadig bid, så er den moden. Den skal altså ikke være blød som guacamole.

Piller du blomsterstilken af, vil en tilpas moden avocado være gullig i fordybningen, hvor stilken har siddet. Er den grøn eller lysegrøn er den umoden, og er den mørkegul eller brun er den overmoden.

Avocado med rejer er en klassisk forret, som holder hele vejen fra 90erne til i dag!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Avocado med rejer
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)
x