Vannamei-rejer

Sidst opdateret: 2. oktober 2023

Opskrift på Vannamei-rejer – Vannamei-rejer kaldes også kæmperejer, kinarejer, tigerrejer, kongerejer og måske endda flere navne. Om det er et kært barn med mange navne, eller om der i virkeligheden er forskel på dem, skal jeg ikke kloge mig på. De fås i flere forskellige varianter – rå, kogte, marinerede – og de kan tilberedes og serveres på et utal af måder. Få opskriften på hvidløgsmarinerede vannamei-rejer herunder.

Vannamei-rejer

5 fra 3 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Kalorier: 885kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvidløgsmarinerede vannamei-rejer kan serveres som en snack, som tapas, som topping eller som en del af et måltid. Mulighederne er mange. Men uanset hvad, så er det at lave – og hurtigt, hvis du lige ser bort fra marineringstiden, hvor de jo passer sig selv.
Vannamei-rejer
Når jeg køber vannamei-rejer, køber jeg dem altid på frost. Det gør jeg fordi, det er den eneste mulighed jeg har. Jeg ved faktisk ikke en gang, om de kan købes friske her i landet. De frosne rejer kan købes med eller uden skal og serveres ofte med halefinnen på.

Ingredienser

  • 300 g optøede vannamei-rejer – rå eller kogte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille dusk persille
  • 1 knsp. stødt chilipulver
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber
lodtrækning

Sådan gør du

  • Pil rejerne, hvis du har købt rejer med skal – lad evt. halefinnen blive på.
  • Fjern også tarmen, hvis du bruger rå rejer.
  • Pil hvidløgsfeddet, skyl persillen, og hak begge dele fint.
  • Bland hvidløg, persille og stødt chilipulver med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  • Vend rejerne i krydderolien, og lad dem marinere i køleskabet i en times tid.
  • Rejerne er nu klar til servering, hvis du har brugt kogte rejer. Og ellers fortsæt til pkt. 6.
  • Varm krydderolien – eller noget af den – på en pande, og svits rejerne i ca. 4 minutters tid – eller til de skifter farve. Vend en gang imellem undervejs. Lad dem ikke stege for længe, så bliver de seje.
  • Rejerne kan serveres som en snack eller tapas i olien – varme, lune eller kolde – med et stykke ristet brød, en citronbåd, lidt pesto og/eller aioli.
  • Rejerne kan også bruges som ingrediens i paella. Som topping på æggekagen eller i pitabrød, tacos eller i salat, der trænger til at blive piftet lidt op. F.eks. en salat bestående af feldsalat, pinjekerner, avocado og cherrytomater. Og så rejerne, selvfølgelig. Olien kan du bruge som dressing.
  • Du kan garanteret selv komme på mange flere retter, hvor du kan bruge de lækre, hvidløgsmarinerede vannamei-rejer. Men pas på. De er svært vanedannende, hvis de er tilberedt i tilpas tid.

Nutrition

Kalorier: 885kcal | Kulhydrat: 0.3g | Protein: 0.1g | Fedt: 100g | Mættet fedt: 14g | Flerumættet fedtsyre: 11g | Enkeltumættet fedtsyre: 73g | Natrium: 2mg | Kalium: 5mg | Fiber: 0.02g | Sukker: 0.01g | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 3mg | Jern: 1mg

Hvad er vannamei-rejer?

De store rejer med de mange navne kommer hovedsageligt fra opdræt på store farme i Asien og Mellemamerika. Det er varmtvandsrejer, og de er ligesom fjordrejer grå, indtil de bliver varmetilberedt.

Udforsk de ideelle drikkevarer for en gastronomisk oplevelse

  1. Hvidvin: En tør, let og syrlig hvidvin som Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio kan fremhæve rejesmagen, uden at overdøve den. Chardonnay kan også være et godt valg, særligt hvis den er ikke-egelagret.
  2. Rosévin: En tør rosévin kan også være en fremragende ledsager til vannamei-rejer.
  3. Champagne eller mousserende vin: Boblerne og syrligheden i champagne eller anden mousserende vin kan komplementere rejerne godt, især hvis de serveres koldt.
  4. Øl: En let og frisk øl, som en pilsner eller en let ale, kan også passe godt til rejer.
  5. Ikke-alkoholiske drikke: Hvis du foretrækker ikke-alkoholiske drikke, kan friskpresset citronade eller en let kulsyreholdig mineralvand være et godt valg.

Inspiration til uimodståelige retter og perfekte tilbehør til Vannamei-rejer

  1. Pasta: Lav en lækker pastaret med vannamei-rejer, hvidløg, chili og olivenolie. Tilsæt gerne lidt frisk persille eller basilikum for ekstra smag.
  2. Grøntsager: Stegte eller grillede grøntsager som asparges, zucchini, eller rød peber er gode valg.
  3. Ris: Server rejerne med en portion jasminris eller basmatiris. Du kan også lave en paella med rejerne, andre skaldyr og safranris.
  4. Salat: En frisk salat med blandet grønt, agurk, cherrytomater og en let citronvinaigrette er et frisk og sundt tilbehør til rejerne.
  5. Couscous eller quinoa: Disse kornprodukter kan give en behagelig tekstur og tage imod smagene fra rejerne og andre ingredienser godt.
  6. Suppe: Lav en lækker asiatisk inspireret suppe med vannamei-rejer, kokosmælk, citrongræs, lime og koriander.
  7. Brød: Server rejerne med et godt rustikt brød for at suge saucer eller dippe i skaldyrsbisque.
  8. Citrusfrugter: En skive citron eller lime kan tilføje en frisk smag, der komplementerer rejerne godt.

2 Responses

  1. 5 stars
    Elsker dine opskrifter
    Nemme at tilgå, og hidtil altid succes med resultatet tak for dig🥰🥰🥰

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Temaartikler fra HurtigMums

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.