Vannamei-rejer

Sidst opdateret: 2. oktober 2023

Opskrift på Vannamei-rejer – Vannamei-rejer kaldes også kæmperejer, kinarejer, tigerrejer, kongerejer og måske endda flere navne. Om det er et kært barn med mange navne, eller om der i virkeligheden er forskel på dem, skal jeg ikke kloge mig på. De fås i flere forskellige varianter – rå, kogte, marinerede – og de kan tilberedes og serveres på et utal af måder. Få opskriften på hvidløgsmarinerede vannamei-rejer herunder.

vannamei-rejer

Vannamei-rejer

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Kalorier: 885kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvidløgsmarinerede vannamei-rejer kan serveres som en snack, som tapas, som topping eller som en del af et måltid. Mulighederne er mange. Men uanset hvad, så er det at lave – og hurtigt, hvis du lige ser bort fra marineringstiden, hvor de jo passer sig selv.
Vannamei-rejer
Når jeg køber vannamei-rejer, køber jeg dem altid på frost. Det gør jeg fordi, det er den eneste mulighed jeg har. Jeg ved faktisk ikke en gang, om de kan købes friske her i landet. De frosne rejer kan købes med eller uden skal og serveres ofte med halefinnen på.

Ingredienser

  • 300 g optøede vannamei-rejer – rå eller kogte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille dusk persille
  • 1 knsp. stødt chilipulver
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil rejerne, hvis du har købt rejer med skal – lad evt. halefinnen blive på.
  • Fjern også tarmen, hvis du bruger rå rejer.
  • Pil hvidløgsfeddet, skyl persillen, og hak begge dele fint.
  • Bland hvidløg, persille og stødt chilipulver med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  • Vend rejerne i krydderolien, og lad dem marinere i køleskabet i en times tid.
  • Rejerne er nu klar til servering, hvis du har brugt kogte rejer. Og ellers fortsæt til pkt. 6.
  • Varm krydderolien – eller noget af den – på en pande, og svits rejerne i ca. 4 minutters tid – eller til de skifter farve. Vend en gang imellem undervejs. Lad dem ikke stege for længe, så bliver de seje.
  • Rejerne kan serveres som en snack eller tapas i olien – varme, lune eller kolde – med et stykke ristet brød, en citronbåd, lidt pesto og/eller aioli.
  • Rejerne kan også bruges som ingrediens i paella. Som topping på æggekagen eller i pitabrød, tacos eller i salat, der trænger til at blive piftet lidt op. F.eks. en salat bestående af feldsalat, pinjekerner, avocado og cherrytomater. Og så rejerne, selvfølgelig. Olien kan du bruge som dressing.
  • Du kan garanteret selv komme på mange flere retter, hvor du kan bruge de lækre, hvidløgsmarinerede vannamei-rejer. Men pas på. De er svært vanedannende, hvis de er tilberedt i tilpas tid.

Nutrition

Kalorier: 885kcal | Kulhydrat: 0.3g | Protein: 0.1g | Fedt: 100g | Mættet fedt: 14g | Flerumættet fedtsyre: 11g | Enkeltumættet fedtsyre: 73g | Natrium: 2mg | Kalium: 5mg | Fiber: 0.02g | Sukker: 0.01g | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 3mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvad er vannamei-rejer?

De store rejer med de mange navne kommer hovedsageligt fra opdræt på store farme i Asien og Mellemamerika. Det er varmtvandsrejer, og de er ligesom fjordrejer grå, indtil de bliver varmetilberedt.

Udforsk de ideelle drikkevarer for en gastronomisk oplevelse

  1. Hvidvin: En tør, let og syrlig hvidvin som Sauvignon Blanc eller Pinot Grigio kan fremhæve rejesmagen, uden at overdøve den. Chardonnay kan også være et godt valg, særligt hvis den er ikke-egelagret.
  2. Rosévin: En tør rosévin kan også være en fremragende ledsager til vannamei-rejer.
  3. Champagne eller mousserende vin: Boblerne og syrligheden i champagne eller anden mousserende vin kan komplementere rejerne godt, især hvis de serveres koldt.
  4. Øl: En let og frisk øl, som en pilsner eller en let ale, kan også passe godt til rejer.
  5. Ikke-alkoholiske drikke: Hvis du foretrækker ikke-alkoholiske drikke, kan friskpresset citronade eller en let kulsyreholdig mineralvand være et godt valg.

Inspiration til uimodståelige retter og perfekte tilbehør til Vannamei-rejer

  1. Pasta: Lav en lækker pastaret med vannamei-rejer, hvidløg, chili og olivenolie. Tilsæt gerne lidt frisk persille eller basilikum for ekstra smag.
  2. Grøntsager: Stegte eller grillede grøntsager som asparges, zucchini, eller rød peber er gode valg.
  3. Ris: Server rejerne med en portion jasminris eller basmatiris. Du kan også lave en paella med rejerne, andre skaldyr og safranris.
  4. Salat: En frisk salat med blandet grønt, agurk, cherrytomater og en let citronvinaigrette er et frisk og sundt tilbehør til rejerne.
  5. Couscous eller quinoa: Disse kornprodukter kan give en behagelig tekstur og tage imod smagene fra rejerne og andre ingredienser godt.
  6. Suppe: Lav en lækker asiatisk inspireret suppe med vannamei-rejer, kokosmælk, citrongræs, lime og koriander.
  7. Brød: Server rejerne med et godt rustikt brød for at suge saucer eller dippe i skaldyrsbisque.
  8. Citrusfrugter: En skive citron eller lime kan tilføje en frisk smag, der komplementerer rejerne godt.

2 reaktioner

  1. 5 stars
    Elsker dine opskrifter
    Nemme at tilgå, og hidtil altid succes med resultatet tak for dig🥰🥰🥰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Temaartikler fra HurtigMums