Langtidsstegt oksefilet – opskrift
Ingredienser
- 1 kg oksefilet
- Smør til bruning
- 1 lille løg
- 4 fed hvidløg
- 3-4 kviste frisk rosmarin
- 1 spsk. mel
- 2 spsk. sukker
- ¾ dl balsamicoeddike
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 dl oksebouillon
- Salt og peber
Sådan gør du
- Varm smørret godt op, og brun oksefileten hurtigt på alle sider, mens du krydrer den med rigeligt peber og et moderat drys salt.
- Læg oksefileten i slow cookeren, hæld fedtstoffet fra panden over, og sæt et stegetermometer i stegen på det tykkeste sted.
- Skær løget i skiver, pil hvidløgsfeddene, og kom begge dele i gryden sammen med rosmarin.
- Tænd for gryden ved lav varme, læg låg på, og indstil timeren til 4 timer.
- Bland mel og sukker, og pisk eddike og sennep i. Pisk, til du har en klumpfri gastrik, og bland så bouillonen i.
- Hold øje med kødet – eller rettere termometeret – når temperaturen er på ca. 35-40° C, hældes gastrikken over og rundt om fileten.
- Læg låg på igen, og kog videre, til stegen har en kernetemperatur på 55° C.
- Tag kødet op, og pak det i stanniol. Det steger ikke videre, når det er tilberedt ved så lav temperatur, som det ellers ville gøre, hvis det havde været i ovnen ved 150-200° C.
- Kog gastrikken ind, til den bliver tykkere, si den, og servér oksefileten med den, eller brug den til en god sovs.
Noter
Nutrition
Mør langtidsstegt oksefilet
Dejlig mørt langtidsstegt oksefilet, kan de fleste godt lide! Også dem, der normalt vil have det rosa eller så rødt som muligt. Jeg synes jo, at en oksefilet skal være rosa, men desværre er jeg den eneste i familien, der har den indstilling. Men faktisk kan du få en god steg, der ikke er tør, selvom den heller ikke er rød – eller rosa – nemlig ved at lave langtidsstegt oksefilet.
Langtidsstegt oksefilet vil de fleste nok tilberede i ovnen, men jeg har faktisk prøvet at lave den i min slow cooker, min Crock-Pot, og det gav et så lækkert resultat. Har du ikke en slow cooker, så laver du selvfølgelig bare en langtidsstegt oksefilet i ovnen. Men her gælder det slow cookeren, som helt sikkert bliver en del af fremtidens madlavning – det er nemt og giver fremragende resultater.
Velbekomme!
En reaktion
1. “Varm smørret godt op, og brun oksefileten hurtigt på alle sider, mens du krydrer den med rigeligt peber og et moderat drys salt”
På en varm stegepande eller -gryde, antager jeg?