Kammerjunkere

Koldskål og kammerjunkere – det er bare så meget tegn på sommer og sol over Danmark. Du kan købe det hele færdigt. Både koldskålen og kammerjunkerne, men du kan også lave begge dele selv. Og det skal du da selvfølgelig gøre. Hjemmelavet smager nu engang bare bedst.

Jeg kan ikke mindes, jeg nogensinde har købt en liter koldskål. Der er ingen grund til det. Det tager fem minutter at lave koldskål selv. Det tager lidt længere tid at lave kammerjunkerne, så dem kan jeg godt finde på at springe over og købe i stedet. Men jeg bliver lige skuffet over dem hver gang. De smager som sådan meget godt, men de er meget tørre i det i forhold til de hjemmebagte, synes jeg.

Få endnu mere sommer-inspiration til din koldskål fra vores gode venner fra Gastrofun

kammerjunkere

Kammerjunkere – opskrift

Og det er egentlig noget pjat at købe kammerjunkere. For det er ikke omstændeligt at lave kammerjunkere, du skal bare vide det i god tid, inden du skal have koldskål, for dejen skal lige en tur i køleskabet i en times tid, og kammerjunkerne skal også lige køle af, før de kommes i koldskålen. I hvert fald i den følgende opskrift.
Ingen anmeldelser
Ret: Dessert, kaffe, Kage
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Kalorier: 1830kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • Kornene fra ½ vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 200 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 90 g blødt smør
  • 1 æg
  • ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Gnid lidt flormelis rundt i vaniljekornene med en ske eller kniv, så de ikke klumper sammen.
  • Bland vaniljekorn, flormelis, hvedemel, grahamsmel, bagepulver og kardemomme, og ælt det bløde smør ind i blandingen.
  • Saml til sidst dejen med æg og mælk. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Dejen skal være sammenhængende uden at være for smattet.
  • Sæt dejen tildækket på køl i en times tid – det er ikke absolut nødvendigt, men dejen er nemmere at arbejde med, når den er kold.
  • Tænd ovnen på 180° C.
  • Tril små kugler af dejen, og tryk dem let flade med en gaffel.
  • Sæt kammerjunkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Lad dem køle lidt af på en rist.

Noter

Kammerjunkerne kan holdes sig længe i en dåse eller i et glas med tætsluttende låg.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1830kcal | Kulhydrat: 244g | Protein: 34g | Fedt: 80g | Mættet fedt: 48g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 21g | Transfedtsyre: 3g | Kolesterol: 360mg | Natrium: 773mg | Kalium: 575mg | Fiber: 12g | Sukker: 53g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 214mg | Jern: 12mg
kammerjunkere

Kammerjunkere uden mel, mælk, smør og sukker

Skal det være glutenfrit, mælkeallergikervenligt og sukkerfrit, så får du også lige denne opskrift på kammerjunkere.
Ingen anmeldelser
Ret: Dessert, kaffe, Kage
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Kalorier: 745kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 100 g glutenfri havregryn
  • spsk. honning
  • spsk. kokosolie
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Smid alle ingredienserne i en minihakker eller blender, og kør til du får en sammenhængende dej – det tager liiidt tid.
  • Tril små kugler som før, og tryk dem let flade.
  • Ind i ovnen med dem – også som før – i et kvarters tid.
  • Når kammerjunkerne er kølet af på en rist, opbevares de i en kagedåse med tætsluttende låg eller i et glas med patentlåg.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 745kcal | Kulhydrat: 37g | Protein: 29g | Fedt: 58g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 14g | Enkeltumættet fedtsyre: 34g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 164mg | Natrium: 174mg | Kalium: 876mg | Fiber: 14g | Sukker: 7g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 365mg | Jern: 6mg

Hvis du er vild med koldskål og kammerjunkere, vil du sikkert elske rabarbergrød, der også får ens minder over på den danske sommer. Se opskriften lige her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce