Halloween mad – Der er to ting, der kan karakterisere Halloween mad: Enten er det uhyggeligt mad, der skal skræmme folk eller (værre endnu) smage underligt. Elller eller også er det retter med græskar. Det er de to ting, der kendetegner Halloween mad, og hvis begge kriterier er opfyldt, så har du nået en harmonisk uhyggelighed. Her på siden finder du vores opskrifter med Halloween mad!
Halloween har rødder tilbage fra omkring år 0. Kelterne fejrede de døde med bål og udklædninger, som druider faciliterede. Romerne, som erobrede de fleste af de keltiske områder, overtog nogle af disse traditioner, og der kom en blanding af keltiske og kristne traditioner. Kirken forsøgte at erstatte de keltiske fester med en katolsk tradition, som de kaldte all hallowmas på old engelsk – som kan oversattes til alle helgens dag. Det med dagen var ikke helt populært, så det blev hurtigt et aften projekt. Det vil sige det blev til All Hallow Eve – der senere blev til det lidt nemmere tilgængelige Halloween! Og det er dagen før Alle Helgens Dag.
Her kommer først en liste med Halloweenagtige opskrifter, og i bunden finder du en hel opskrift på vampyrkager!

Græskarkage
Græskarkage – Det smager ret lækkert og så er det meget halloweenagtig. Det er en kombination af græskar og sødt. Det er nok ikke det smarteste at give børn med, når de skal trick og treater men som del af en fest med halloween tema, så er græskarkage næsten det mest ideelle halloween mad.


Græskarsuppe
Græskarsuppe – Hos vores den mindste dreng, så er græskarsuppe favoritsuppen. En græskarsuppe passer rigtig godt til halloween af særligt to grunde. Græskar er halloweens store symbol, og supper passer perfekt til efterårets mørke og kolde aftener!
Se vores opskrift på græskarsuppe ved at klikke på indledende link.

Halloween kage
Beates egen uhyggelige Halloween kage. Den får du her. I virkeligheden er det slet ikke blod og fare, der er i kagen men bolsjefarve og marmelade! Det havde du måske allerede regnet ud, men ret skal være ret, det er en meget uhyggelig halloween kage.

Gæskartærte
Græskartærte – Du kender den måske bedre som pumpkin pie og græskartærte er en ægte amerikansk madtradition. I Danmark bliver den ofte spist og pyntet i forbindelse med halloween, men i USA er den faktisk mere anvendt i forbindelse med Thanksgiving.
Det ændrer ikke på, det er en god tradition, som for danskere er god at bruge i forbindelse med halloween.

Marengs
Marengs – Det er nok ikke det de fleste forbinder med Halloween, men de her marengs er klædt ud som spøgelser og vildt cool.
Du kan se de her marengs her og finde opskriften på marengs ved at klikke på indledende link.


Kajkage
Vi danskere har alle et forhold til kajkagen. Den kan nærmest købes hos alle bagere, konditorer og i supermarkeder.
Selv om det lyder oplagt, at den kommer fra Kaj & Andrea børnetimeprogrammet fra DR, så er kagen meget ældre end det.
Den vandt indpas i 1950’erne, dog kendt under et andet navn: ”Frø-kagen”. Til at starte med var man bange for, om kunderne ville købe en grøn kage, da den grønne farve var kendt for ”mug”. Det blev dog hurtigt gjort til skamme, og den gik som ‘varmt brød’.
Da kagen senere hen fik navnet: ”Kaj-kagen” blev den til et folkeeje, som nærmest er alle steder, hvor man kan købe kage.
Kagen findes i mange udgaver, hvor det grønne marcipan går igen i dem alle.
Kagebunden er som regel bygget op således (fra bunden af):
– En klassisk lagkagebund (udstykket)
– Syltetøj (typisk jordbær eller hindbær)
– Mazarinbund
– Smørcreme typisk med blendede jordbær/hindbær
– Rød marcipan eller jordbærgelé som tunge
– Grøn marcipanlag
– Øjne – typisk lavet af hvid og sort glasur
Kagen kan laves i et hav af variationer, men fælles er selvfølgelig at de ligner en frø, og derfor er de altid et sikkert hit hos de mindste.
Vi har billedet fra Gastrofun.dk.
Vampyrkager
Vampyrkager – Halloween er over os. Det betyder monstre og søde sager. Her får du opskriften på de nemmeste mest uhyggelige vampyrkager.
Har du planlagt en Halloween fest for vennerne eller familien? Så er de her vampyrkager mega sjove til at pifte festen lidt op med. Det tager ikke lang tid at lave dem, så hvis du føler dig på bar bund med hensyn til dessert, så har vi løsningen her!
Smager de supergodt? Vi foretrækker at servere dem for børnene, da de ikke helt rammer vores (voksne) smagsløg. Børnene synes til gengæld, at de er toplækre.
Det skal du bruge til vampyrkager
- 1 pk havrekager med chokolade på
- Mini skumfiduser (vi bruger Chamallows Minis)
- 1 ps mandel splitter
- Rød frugtfarve
- Flormelis
Sådan laver du vampyrkager
- Først halverer du havrekagerne
- Derefter rører du frugtfarve og flormelis sammen til en rød glasur.
- Smør den glasur på den ene havrekagehalvdel. Smør det på siden med chokolade.
- Sæt derefter skumfiduser på.
- Påfør mandel splitter
- Smør glasur på anden halvde af havrekagen, og placer den med chokoladen nedaf ovenpå skumfiduserne.
Voila – Nu har du lavet den første vampyrkage. Herefter gentager du processen, indtil du har nok vampyrkager!
Nedenfor kan du se en video af processen.
Videoopskrift med vampyrkager
Disse kager er særligt velegnede til Halloween, og nogle der med stor succes kan laves sammen med børn. Andre kager som også er rigtig gode med børn er dadelkugler og havregrynskugler. En anden dessert du kan lave til din Halloween fest kunne være denne lækre græskarkage hvis du nu har rigtig meget græskarkød tilbage efter at have skåret dine græskar ud.
Mere Halloween mad
Halloween mad er en lidt speciel kategori, og vi vil gerne blive ved med at komme med flere opskrifter her. Hvis du har en Halloween opskrift med eget billede, så send den gerne til [email protected] .
Du kan læse mere om Halloweens historie her!