Peanutsauce

Der er nok ingen i min familie, der ikke ved, at jeg er vild med peanutsauce. Jeg er også vild med peanuts, men jeg er sjovt nok ikke særligt begejstret for peanutbutter. Med mindre altså, at den er i en dip eller sauce. Eller i småkager i øvrigt, hvor det også smager fantastisk, men nu er det altså saucen det drejer sig om.

Peanutsauce smager godt til f.eks. kylling på spyd med en god agurkesalat til. Eller på enchiladas (den mexicanske majspandekage, du ved).

-->

Peanutsauce

Peanutsauce – opskrift

Samlet tid: 12 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne peanutsauce er varm, men du kan også lave kold peanutsauce – eller peanutbuttersauce om du vil – og bruge den som dip til f.eks. rå grøntsager skåret i stave.

Ingredienser

  • 75 g peanuts – eller jordnødder
  • 1 dåse kokosmælk 400 ml
  • 2 tsk. rød karrypasta – evt. hjemmelavet se længere nede på siden
  • 2 spsk. crunchy peanutbutter
  • 1 spsk. sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. fiskesauce


Sådan gør du

  • Hak peanuts/jordnødder groft.
  • Varm kokosmælken op til kogepunktet i en lille gryde eller kasserolle.
  • Tilsæt karrypasta, peanutbutter, sukker, citronsaft, peanuts og fiskesauce i denne rækkefølge, og rør mellem hver ingrediens.
  • Lad ikke sovsen koge for kraftigt, da kokosmælken kan skille, hvis den får for høj varme.
  • Smag til med citronsaft og sukker.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

-->-->-->-->

Hvis du vil lave en hjemmelavet karrypasta, så får du en opskrift nedenunder.

Rød karrypasta

At lave rød karrypasta – eller andre karrypastaer for den sags skyld – er ikke noget, du bare lige gør, fordi du har glemt at købe. Der skal nemlig bruges ingredienser, som de færreste ligger inde med, og så tager det lidt tid. Men det er altid sjovt – og lidt blæret – når du har lavet det selv.

Ingredienser til rød karrypasta 

  • 1 tsk. kommen
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 4 røde chilipebre
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. revet citronskal
  • 2 spsk. fintsnittet citrongræs
  • 1 spsk. finthakket ingefær
  • 1½ spsk. finthakket skalotteløg
  • 1 spsk. finthakket hvidløg
  • ½ spsk. rejepasta – det kan købes hos asiatiske købmænd, eller du kan lave den selv. Se herunder.

Sådan laver du rød karrypasta

  1. Rist kommen og korianderfrø på en tør pande, og lad det køle lidt af.
  2. Knus det i en morter, og sæt det til side.
  3. Skyl chilipebrene, fjern stilk, kerner og frøstok, og stød dem i en morter sammen med saltet.
  4. Tilsæt citronskal, citrongræs, ingefær og skalotteløg, og stød det grundigt.
  5. Tilsæt til sidst kommen og koriander.

Hvis du vil lave en nem hjemmelavet rejepasta til din karrypasta, så får du en opskrift nedenunder.

Rejepasta

    Som nævnt kan du selv lave rejepasta.

Ingredienser til rejepasta 

  • 125 g pillede rejer
  • 1 knsp. hvid peber
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. østerssauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. risvineddike
  • ½ æggehvide – del ægget, pisk hviden sammen, og tag ca. halvdelen
  • 2 spsk. finthakkede forårsløg
  • 1½ tsk. kokosolie

Sådan laver du rejepasta

  1. Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker, og blend.

 

Når du selv laver pastaer, så hæld dem på skoldede, atamonskyllede glas, og opbevar dem i køleskabet. Så kan de holde sig et par uger.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce