Grøntsagslasagne

Sidst opdateret: 7. november 2023
grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne med spinat

Samlet tid: 1 time
Ret: vegetarisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 1279kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Sidst vi havde barnebarnet på besøg, stillede han det evigt tilbagevende spørgsmål ”hvad skal vi have at spise?” ”Lasagne”, var svaret. ”Ikke med grøntsager, vel? Min mor kommer nogle gange grøntsager i, og det smager altså ikke særlig godt.” Ups! Hvad svarer man så, når det netop er grøntsagslasagne, der er på menuen? Læs videre efter opskriften.

Ingredienser

  • 2 dl røde linser
  • 1 fed hvidløg
  • 2 rødløg
  • ½ squash
  • ½ aubergine
  • 4 gulerødder
  • 200 g champignoner
  • 75 g frisk babyspinat
  • 1 dl majskerner
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 ds. hakkede tomater
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 spsk. tørret oregano
  • Friskpresset citronsaft
  • ½ l mornaysauce
  • 20 fuldkornslasagneplader
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog linserne efter anvisningen på pakken.
  • Pil hvidløg og rødløg, og skær dem i mindre stykker.
  • Skyl squash og aubergine, og skær dem i mindre stykker.
  • Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
  • Skær roden af champignonerne, og fjern jord og snavs, og skær champignonerne i halve eller kvarter.
  • Skyl babyspinaten, og slyng den.
  • Kom alle de ordnede grøntsager og majskernerne i foodprocesserne, og hak dem – evt. lidt ad gangen, hvis ikke du kan have det hele i ad én gang.
  • Varm olien op i en gryde, og svits de hakkede grøntsager i 7-10 minutter.
  • Tilsæt de flåede tomater, og varm igennem.
  • Tilsæt de kogte linser, og rør rundt – bliver massen for ”tør”, så tilsæt lidt vand eller bouillon. Men endelig ikke for meget. Bliver den for tynd ”skrider” din lasagne.
  • Tilsæt chiliflager og tørret oregano, og lad det hele simre et par minutter eller fire.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 180° C varmluft.
  • Læg et lag grøntsagssovs i bunden af et dybt ovnfastfad, fordel lidt mornaysauce ovenpå, og læg til sidst et lag af lasagneplader.
  • Fortsæt med at lægge i lag (ikke for tykke) – grøntsagssovs, sauce og pasta – i alt 4 lag, eller hvordan det lige passer i dit fad.
  • Afslut med et tyndt lag af grøntsagssovsen.
  • Sæt fadet i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til lasagnepladerne er bløde – det kan variere afhængig af dybden på dit fad.

Nutrition

Kalorier: 1279kcal | Kulhydrat: 179g | Protein: 43g | Fedt: 51g | Mættet fedt: 11g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Kolesterol: 18mg | Natrium: 1020mg | Kalium: 1841mg | Fiber: 23g | Sukker: 13g | Vitamin C: 39mg | Calcium: 193mg | Jern: 11mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om grøntsagslasagne og vores opskrift

Grøntsagslasagne lyder sundere end traditionel lasagne. Og det er det da også. Men laver du den også til en fuldkornslasagne og en fiberlasagne, så kan du servere den med ekstra god samvittighed.

Du kan bruge mange forskellige slags grøntsager i en grøntsagslasagne. Du kan også blande hakket oksekød i, for en grøntsagslasagne er ikke nødvendigvis en vegetarisk eller vegansk lasagne. Det kan bare være en lasagne med grøntsager i.

Mit vævende svar til barnebarnet blev ”jeg tror godt, du kan lide lasagnen”, og det slog han sig til tåls med. Han var ikke med til at lave lasagne, for så var den nok ikke gået, men den blev spist rub og stub uden klager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Temaartikler fra HurtigMums