Sidst vi havde barnebarnet på besøg, stillede han det evigt tilbagevende spørgsmål ”hvad skal vi have at spise?” ”Lasagne”, var svaret. ”Ikke med grøntsager, vel? Min mor kommer nogle gange grøntsager i, og det smager altså ikke særlig godt.” Ups! Hvad svarer man så, når det netop er grøntsagslasagne, der er på menuen? Læs videre efter opskriften.
Pil hvidløg og rødløg, og skær dem i mindre stykker.
Skyl squash og aubergine, og skær dem i mindre stykker.
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
Skær roden af champignonerne, og fjern jord og snavs, og skær champignonerne i halve eller kvarter.
Skyl babyspinaten, og slyng den.
Kom alle de ordnede grøntsager og majskernerne i foodprocesserne, og hak dem – evt. lidt ad gangen, hvis ikke du kan have det hele i ad én gang.
Varm olien op i en gryde, og svits de hakkede grøntsager i 7-10 minutter.
Tilsæt de flåede tomater, og varm igennem.
Tilsæt de kogte linser, og rør rundt – bliver massen for ”tør”, så tilsæt lidt vand eller bouillon. Men endelig ikke for meget. Bliver den for tynd ”skrider” din lasagne.
Tilsæt chiliflager og tørret oregano, og lad det hele simre et par minutter eller fire.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Læg et lag grøntsagssovs i bunden af et dybt ovnfastfad, fordel lidt mornaysauce ovenpå, og læg til sidst et lag af lasagneplader.
Fortsæt med at lægge i lag (ikke for tykke) – grøntsagssovs, sauce og pasta – i alt 4 lag, eller hvordan det lige passer i dit fad.
Afslut med et tyndt lag af grøntsagssovsen.
Sæt fadet i ovnen i ca. 30-40 minutter, eller til lasagnepladerne er bløde – det kan variere afhængig af dybden på dit fad.