Fasan opskrift
Ingredienser
Sådan gør du
- Skyl fasanerne indvendig, fjern evt. fjerrester udvendig, og dup fasanerne tørre med et rent viskestykke eller lignende.
- Drys fasanerne med salt og peber indvendig og udvendig.
- Skyl persillen, hak den fint, og mos den sammen med 100 g af smørret.
- Fordel persillesmørret i fasanerne.
- Vikl 4 baconskiver om hver fasan.
- Brun de sidste 50 g af smørret i en gryde, og brun fasanerne godt af på alle sider.
- Pil imens løg og hvidløgsfed.
- Skær løget i både, og giv hvidløgsfeddene et tryk med kniven.
- Skræl guleroden, og skær den i grove stykker.
- Kom madeira og vildtbouillon i gryden, når fasanerne er brunet godt af.
- Bring det hele i kog, og tilsæt derefter løg, hvidløg, gulerod og timian.
- Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad det hele simre i ca. 1 time, eller til fasanerne er gennemstegte.
- Tag fasaner op af gryden, og sigt stegeskyen.
- Hæld skyen tilbage i den rengjorte gryde, og bring den i kog.
- Tilsæt ribsgelé og fløde, og kog op igen.
- Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
- Jævn sovsen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule koldt vand.
- Tilsæt evt. kulør, hvis du synes, sovsen skal have en mørkere farve.
- Partér fasanerne, og servér.
Nutrition
Min fasan-opskrift
Første gang jeg købte en fasan, var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det virkelig var en HEL fasan. Den vejede vel ikke ret meget mere end 500-600 g. Det var mindre end en kylling. Nu kommer jeg jo fra landet af, så jeg ved godt, hvor stor en fasan er. Altså i levende live med fjer, fødder, hoved og hale.
Men det var en hel fasan, jeg havde købt. Og smagen blev jeg i hvert fald ikke skuffet over. Lækkert mørt kød med smag af vildt. Og så bliver der bare en helt fantastisk sovs af stegeskyen.
Tilbehør til grydestegt fasan
Hvad enten du har tilberedt fasan i gryde eller i ovn, så kan du servere nøjagtig det samme tilbehør. Og der er virkelig mange muligheder.På billedet er fasanstegen serveret med hasselbackkartofler, syltede rødbeder og så selvfølgelig den lækre, brune sovs, der bliver af stegeskyen. Synes du, der er for lidt grøntsager, kan du servere dampede gulerødder og/eller bønner til. Eller du kan servere en salat til. F.eks. en grønkålssalat.