Fasan opskrift

beates fasan opskrift

Fasan opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 2064kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Fasaner er blevet populære på middagsbordet nu mere end nogensinde. De er så populære, at du kan købe dem i velassorterede dagligvarebutikker. De er godt nok noget bette, men de er der. Fasaner kan tilberedes på mange måder. Herunder får du min fasan-opskrift.

Ingredienser

  • 2 fasaner (hele)
  • 1 bdt. persille
  • 150 g smør
  • 8 skiver bacon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 dl madeira
  • 8 dl vildtbouillon
  • 2-3 kviste timian
  • 3 tsk. ribsgelé
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk æblecidereddike
  • Lidt majsstivelse
  • Evt. kulør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl fasanerne indvendig, fjern evt. fjerrester udvendig, og dup fasanerne tørre med et rent viskestykke eller lignende.
  • Drys fasanerne med salt og peber indvendig og udvendig.
  • Skyl persillen, hak den fint, og mos den sammen med 100 g af smørret.
  • Fordel persillesmørret i fasanerne.
  • Vikl 4 baconskiver om hver fasan.
  • Brun de sidste 50 g af smørret i en gryde, og brun fasanerne godt af på alle sider.
  • Pil imens løg og hvidløgsfed.
  • Skær løget i både, og giv hvidløgsfeddene et tryk med kniven.
  • Skræl guleroden, og skær den i grove stykker.
  • Kom madeira og vildtbouillon i gryden, når fasanerne er brunet godt af.
  • Bring det hele i kog, og tilsæt derefter løg, hvidløg, gulerod og timian.
  • Skru ned for varmen, læg låg på gryden, og lad det hele simre i ca. 1 time, eller til fasanerne er gennemstegte.
  • Tag fasaner op af gryden, og sigt stegeskyen.
  • Hæld skyen tilbage i den rengjorte gryde, og bring den i kog.
  • Tilsæt ribsgelé og fløde, og kog op igen.
  • Smag til med æblecidereddike, salt og peber.
  • Jævn sovsen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule koldt vand.
  • Tilsæt evt. kulør, hvis du synes, sovsen skal have en mørkere farve.
  • Partér fasanerne, og servér.

Nutrition

Kalorier: 2064kcal | Kulhydrat: 39g | Protein: 192g | Fedt: 121g | Mættet fedt: 53g | Flerumættet fedtsyre: 10g | Enkeltumættet fedtsyre: 46g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 631mg | Natrium: 48554mg | Kalium: 2639mg | Fiber: 1g | Sukker: 33g | Vitamin C: 41mg | Calcium: 261mg | Jern: 13mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min fasan-opskrift

Første gang jeg købte en fasan, var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det virkelig var en HEL fasan. Den vejede vel ikke ret meget mere end 500-600 g. Det var mindre end en kylling. Nu kommer jeg jo fra landet af, så jeg ved godt, hvor stor en fasan er. Altså i levende live med fjer, fødder, hoved og hale.

Men det var en hel fasan, jeg havde købt. Og smagen blev jeg i hvert fald ikke skuffet over. Lækkert mørt kød med smag af vildt. Og så bliver der bare en helt fantastisk sovs af stegeskyen.

Tilbehør til grydestegt fasan

Hvad enten du har tilberedt fasan i gryde eller i ovn, så kan du servere nøjagtig det samme tilbehør. Og der er virkelig mange muligheder.På billedet er fasanstegen serveret med hasselbackkartofler, syltede rødbeder og så selvfølgelig den lækre, brune sovs, der bliver af stegeskyen. Synes du, der er for lidt grøntsager, kan du servere dampede gulerødder og/eller bønner til. Eller du kan servere en salat til. F.eks. en grønkålssalat.

Sidst opdateret: 23. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter