Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kogt hamburgerryg
Det er ikke svært at lave kogt hamburgerryg. De eneste to ting, der kan gå galt, er, at du kan koge den for længe – så bliver den tør – eller du kan koge den for lidt – og så er den rå.
4.45
fra
9
stemmer
Ret:
Hovedret
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
1
time
time
5
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
566
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
800
g
hamburgerryg
▢
1
bouquet garni
af f.eks. 1 kvist frisk persille 1 kvist frisk timian, 1 porretop og 1 kvist frisk estragon
▢
2
Laurbærblade
▢
6-7
hele peberkorn
Sådan gør du
Fjern net eller plastik fra hamburgerryggen – det er ikke nødvendigt, men det er nemmere nu, end når hamburgerryggen er varm.
Lave en bouquet garni ved at binde de friske urter og porretoppen sammen med en kødtråd.
Kom hamburgerryg, bouquet garni, laurbærblade og peberkorn i en gryde, og hæld så meget vand ved, at hamburgerryggen er dækket.
Bring i kog, skru ned for varmen, og lad hamburgerryggen simre i ca. 35-40 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad hamburgerryggen stå i den varme lage og med låg på i ca. 20 minutter.
Tag den kogte hamburgerryg op af gryden, og lad den hvile i yderligere 5 minutter uden tildækning, før du skærer den i skiver.
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
566
kcal
|
Kulhydrat:
103
g
|
Protein:
20
g
|
Fedt:
8
g
|
Mættet fedt:
2
g
|
Natrium:
1003
mg
|
Kalium:
307
mg
|
Fiber:
6
g
|
Sukker:
13
g
|
Vitamin C:
4
mg
|
Calcium:
416
mg
|
Jern:
10
mg