Alle chilipebre kan syltes, men chilier med et tykt lag frugtkød er bedst – for eksempel jalapenos. Chilier med et tyndt lag frugtkød smager bare ikke lige så lækkert og saftigt, som dem med masser af kød på kroppen, men som nævnt, de kan sagtens syltes, så de kan holde sig.
Skyl chilipebrene, og skær dem ud i 4-5 mm tykke strimler, i halve på langs, eller som du ønsker. Vil du sylte dem hele, så prik dem med en gaffel, ellers kan lagen ikke trænge ind i chilien og give smag.
Kom chilipebrene i et skoldet, evt. atamonskyllet glas med tilhørende låg.
Kom eddike, sukker og evt. sennepsfrø i en kasserolle eller lille gryde, og kog det op.
Hæld den kogende lage i glasset, og sæt låget på det samme. Det giver et vakuum, som er med til at chilierne kan holde sig længe.
Lad de syltede chilipebre trække et mørkt og køligt sted i ca. 14 dage, før du smager på dem.