En god basisdressing består af en del eddike og to til tre dele olie. Har du tænkt dig at komme citron i senere, skal du bruger lidt mere olie, da både eddike og citron som bekendt er surt.
1del eddike – du kan bruge næsten hvilken som helst eddike. Min foretrukne er balsamicoeddikefordi den er mere smagfuld end andre eddiker. Den mørke er lidt sødlig, mens den lyse er mere syrlig. Den mørke er perfekt til f.eks. en tomatsalat – bl.a. på grund af farven. Den lyse kan bruges til næsten hvad som helst. Skal den være sødere, tilsætter du blot lidt sukker eller flydende honning. Frugteddiker er også velegnede til dressingen
3dele olie – jeg bruger som regel en jomfruolivenoliesom jeg synes har en god smag, men vindruekerneolie eller solsikkeolie er også gode valg
Salt og peber
Sådan gør du
Hæld eddiken op i en skål, og krydr med salt og peber.
Hæld olien i, når salt og peber er opløst, og bland det godt sammen.
Noter
Nogle rører alle ingredienserne sammen på én gang, men det er svært at opløse salt og peber, når først olien er kommet i. Derfor er det en god idé at vente med at tilsætte olien, til salt og peber er opløst.