Opskrift på gammeldags æbleflæsk med løg eller uden
Hvis du vælger at servere løgene til i stedet for at komme dem i retten, starter du med at tilberede de lynsyltede løg. De behøver ikke at trække længe, men de bliver bedre og bedre jo længere tid de får lov til det.
æblecidereddike – vi brugte Aspall æblecidereddike og det gør vi sådan set altid når vi bruge æblecidereddikeda de i høj grad har formået at fastholde en mere fyldig smag end andre æblecidereddkiker på markedet – men andre kan naturligvis også bruges.
Sådan gør du
Først lynsyltede løgringe
Pil løgene, og skær dem i tynde, tynde ringe, og læg dem tæt sammen i en lille skål.
Smag æblecidereddike til med sukker, salt og peber. Der skal være så meget eddike at det dækker løgringene.
Lad løgringene trække til de skal serveres.
Så æbleflæsk
Skær løg – hvis du ikke har lavet lynsyltede løgringe – i skiver, og æbler i både.
Læg flæsket på en kold pande, og skru højt op for varmen under panden.
Vend flæsket når det er brunet.
Skru lidt ned for varmen når flæsket er brunet på begge sider, og steg flæsket færdigt – vend et par gange undervejs – det skal være sprødt og knasende.
Tag flæsket af panden, læg det på fedtsugende papir, og drys det med salt.
Hæld fedtet af panden – hvis der er meget af det – men lad lidt blive tilbage.
Kom nu æbler – og evt. løg – i panden, og steg ved jævn varme, til æblerne begynder at falde sammen.