Denne opskrift er altså til tre lagkagebunde på 26 cm i diameter. Skal størrelsen være på 21 cm, skal du bruge 2/3, så eksempelvis 6 æg bliver til 4 osv.
35gkartoffelmel – kan evt. erstattes af hvedemelså du bruger 150 g hvedemel i stedet
1tsk.bagepulver med top
Lidt smør til formen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° C – ikke varmluft.
Pisk sukker og æg cremet og skummende – gerne 10 minutter med en elpisker – det skal blive tykt ligesom en creme.
Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og sigt det i ”æggesnapsen” lidt ad gangen, mens du vender det forsigtigt rundt og blander det ind i æggemassen. Endelig ikke piske, så pisker du luftigheden ud, og bundene bliver tunge og massive.
Smør en springform med en diameter på ca. 26 cm, og hæld dejen i, og skub den ud til siderne.
Sæt den nederst i den varme ovn, og bag den i 20-30 minutter, til den er gennembagt.
Lad den køle lidt af, før du tager den ud af formen og lader den køle helt af på en bagerist. Den kan godt få lidt mærker efter risten, men det betyder ikke noget, det bliver jo dækket.
Når kagen er helt kold, flækkes den i tre lige tykke lagkagebunde.