Inden du går i gang er der lige et par ting du skal sikre dig. Dit værktøj skal være i orden. Din ovn skal fungere korrekt – er din ovn f.eks. gammel og ovndøren utæt: GLEM DET. Du skal have et godt piskeris der kan piske dine æg ordentligt – en grydeske duer altså bare ikke til det.
Tænd ovnen på 190° C – hvis det er en varmluftsovn, ellers 200° C.
Kom vand og smør i en gryde, og bring det i kog.
Tilsæt alt melet, og rør til dejen slipper både gryde og ske.
Tag gryden af varmen, og lad dejen blive let afkølet – det går lidt stærkere hvis du hælder den over i en større skål.
Pisk imens æggene sammen – subsidiært kan du ryste dem sammen i en melryster.
Rør nu lidt efter lidt ca. ¾ af æggemassen i dejen. Pisk grundigt. Tilsæt kun så meget æg at dejen kan formes til toppe. Den skal være blød og føjelig, men ikke for våd og uformelig.
Sæt dejen i 8 toppe i god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt pladen i ovnen, og bag i ca. 25 minutter til vandbakkelserne er smukt gyldne og mønstrene i dejen er klart aftegnet. Og hold så fingrene fra den ovndør i de første 20 minutter. Åbner du ovndøren for tidligt klasker vandbakkelserne sammen.