Opskriften her stammer fra min farmor, og jeg synes faktisk, det er en lidt mærkelig fremgangsmåde, fordi man først rører mælken i til sidst, hvor dejen ellers har taget en fast form, men det virker. Jeg bruger røremaskine, det gør min farmor ikke, hun bruger elpisker.
Bland natron og alle krydderierne i melet, og tilsæt det.
Rør grundigt.
Tilsæt mælken, og pisk, pisk, pisk, til dejen er ensartet.
Rør rosinerne i.
Hæld dejen over i en brød- eller sandkageform af passende størrelse – den hæver en del. Smør formen med lidt smør eller for den med bagepapir, hvis du ikke som jeg bruger en silikoneform.
Bag kagen i ca. 1 time, til dejen ikke længere hænger ved, når du stikker en strikkepind eller lignende ned midt i kagen.
Lad kagen køle lidt af i formen, hvorefter du vender den ud på en rist med bagepapir. Vend den om, så toppen vender opad – kagen kan godt tage form af risten, hvilket ikke ser så pænt ud på toppen.
Skær først kagen, når den er helt kold. Den er meget blød, og går nemt i stykker, hvis du skærer den, inden den er kølet helt af.