Men, men, men! Vil du gerne kræse lidt mere for dine flødekartofler og lave dem fra bunden, så kan du naturligvis også det. Her får du en helt traditionel opskrift på flødekartofler!
2løg – kan udeladeshvis du ikke kan lide løg, og kan også erstattes af porrer
Smør til at smøre fadet med – og nejdu kan ikke bruge bagepapir i stedet!
1fedhvidløg – kan ligeledes udelades
3dlpiskefløde – kan erstattes af 1½ dl piskefløde og 1½ dl mælkhvis du vil lave et ”light”-version
1knsp. muskatnød
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° C.
Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 7 mm tykke skiver – beklager, men det er den perfekte tykkelse.
Skær løgene i tynde skiver.
Fordel kartoffelskiver og løgskiver i et smurt, ovnfast fad.
Pres hvidløg over, og drys med revet muskatnød, salt og peber.
Hæld fløden/mælken over.
Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i ca. 1 time, til de er møre – mærk efter med en kødnål. Hvis du gerne vil have, at dine flødekartofler får en mørk overflade, så tag stanniolen af de sidste 5-10 minutter.