1spsk.barbecuesauce – den må gerne være lidt røget i smagenda det giver sovsen en let smag af bacon
1tsk.sukker
2½dlfløde
Salt og peber
Sådan gør du
Bring halvdelen af whiskyen og halvdelen af balsamicoeddiken samt stilkene fra rosmarin og timian i kog i en kasserolle, kog ind til ca. halvdelen, og tag stilkene op, eller si dem fra.
Resten af whiskyen og eddiken varmes op i en dyb pande og brændes af – husk at gøre det væk fra emhætte, underskabe, øjenvipper og anden hårvækst.
Tilsæt ketchup, tomatpasta og barbecuesauce, og lad det svitse godt af i kort tid.
Tilsæt indholdet fra kasserollen, og skru ned for varmen.
Tilsæt hakkede krydderurter og sukker, og lad det hele stå og simre 5-7 minutter.
Tilsæt fløden, og lad igen det hele simre i et kvarters tid, til det får konsistens som en sovs.
Smag til med salt og peber.
Si evt. sovsen, hvis du ikke vil have ”fnuller” fra krydderurter i den, men det er absolut ikke nødvendigt.